Rossiyskaya Gazeta gazetesine konuşan Anastasiadis, “Maalesef, Kıbrıs’ta zaman yaraları sarmıyor ve lehimize çalışmıyor. Bölünmüş olmamız, adanın gelişmesine engel oluyor; ekonomiyi, sosyal alanı ve altyapı projelerini frenliyor. Bu sorun ne kadar çabuk çözülürse bizim için o kadar iyi olur” dedi.

‘ANKARA’NIN SÖZLERİYLE SOMUT İŞLERİ TUTMUYOR’

Çözüm için her iki tarafın onayladığı bir temel olduğunu ve tarafların Kıbrıs Cumhuriyeti’ni ortaklaşa yönetmeye hazır olduğunu belirten Anastasiadis, “Ama şunu da unutmayın ki, adanın kuzeyinde Türk silahlı kuvvetlerinin büyük kontenjanı var, 43 bin kişi. Ankara yönünden çok sayıda pozitif açıklamalar duyuyoruz ama sözlerle somut işler birbirini tutmuyor” diye konuştu.

‘DÜŞMANLIK YOK’

Kıbrıs halkları arasında etkileşim konusunda sorun olmadığını kaydeden Kıbrıs Cumhurbaşkanı, “Kuzey ve güney kısımlarında yaşayan Kıbrıslılar, 10 yıldan fazla bir süredir adayı serbestçe dolaşabiliyor. Din dışında Kıbrıslı Türk ve Rumların çok fazla ortak yanı var. Düşmanlık yok. Barış ve uyum içinde yaşama arzusu var” ifadelerini kullandı. (Sputnik News)