Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs Rum tarafının beklentilerine yanıt vermeyecek olan bir planı kabul etmesinin söz konusu olmadığını ifade ederek, karar verecek olanın halk olduğunu ve halkın da vakti geldiğinde bilgilendirileceğini söyledi.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ayrıca, Rum siyasi partilerinin, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile başlattıkları ve 14 Eylül’de tamamlanacak olan altı görüşmenin tutanaklarını, bugünden itibaren görme hakları olacağını da açıkladı.

Rum haber kaynaklarına göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bugün gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından, Rum Başkanlık Sarayına dönüşünde basına açıklamalarda bulunan Anastasiadis, böylece, partilerin, gördüklerinin gizliliğine saygı duymak şartıyla, müzakerelerde nelerin görüşüldüğünden tam anlamıyla haberdar olacaklarını ifade etti.

Üç taraflı bir görüşmenin muhtemelen 14 Eylül’de tespit edilecek bir ilerleme olması durumunda gerçekleştirileceğini söyleyen Anastasiadis, çok taraflı bir görüşmenin ise, böyle bir görüşmenin gerçekleşmesine izin verecek ilerleme olduğunu hissetmemesi halinde, gerçekleştirilemeyeceğini ifade etti.

Anastasiadis, kendilerini hiçbir yere götürmeyecek olan başarısız toplantıların, yalnızca müzakerelerin mezar taşlarını teşkil edeceğini sözlerine ekledi.