Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Akıncı bugün Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

“DÜNYADA ÜZÜLEREK İZLEDİĞİMİZ OLAYLAR VAR…”

Kabulde ilk sözü alan Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Büyükkonuk’ta düzenleyecekleri “Eko Gün” etkinliğine iki liderin katılması için çağrıları olduğunu ifade etti. Sennaroğlu, “Amacımız, görüşmelere belediye olarak ivme kazandırmak, barışın ne olduğunu hissettirmek. Büyükkonuk’tan dünyaya mesaj vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Sennaroğlu, kabuldeki konuşmasında komşu ülkelerde yaşanan üzücü olaylara da dikkat çekti.

ANASTASİADİS’E MEKTUPLA DAVET.. HRİSYOFYAS’TAN OLUMLU YANIT

Etkinlikte Cumhurbaşkanı Akıncı’yı görmekten mutlu olacaklarını kaydeden Sennaroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e mektup göndererek, etkinliğe davet ettiklerini anlattı.

Ahmet Sennaroğlu, “Tek amacımız Kıbrıs Türk kültürünü yaşatmak, eskiye yönelik her şeyi yansıtabileceğimiz bir alan kurmak, Kıbrıs kültürüne katkı yapacak ve iki toplumlu etkinliklerin de yer alacağı bir organizasyon yapmak” dedi.

Sennaroğlu, Rum Yönetimi eski liderlerinden Dimitris Hrisyofyas’ı da etkinliğe davet ettiklerini ve olumlu cevap aldıklarını belirterek, “Anastasiadis’ten henüz yanıt alamadık. İnşallah Sayın Anastasiadis de etkinliğe katılır” ifadesine yer verdi.

AKINCI: “BÜYÜKKONUK’TAKİ ETKİNLİKLER BAŞARILI GEÇİYOR, TEBRİK EDERİM…”

Büyükkonuk’ta düzenlenen etkinliklerin çok başarılı geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, Büyükkonuk Belediyesi’ni tebrik etti.

Mustafa Akıncı, “Halkların kaynaşması, etkinliğe hem kendi içimizden, hem de Güney Kıbrıs’tan katılım olması önemli” dedi.

“RUM LİDERİ DAVET ETMEK İNCE BİR DAVRANIŞ”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in eko güne davet edilmesinin ince bir davranış olduğunu ifade ederek şunları ekledi:

“Temenni ederim ki bu etkinlikler Kıbrıs’ın çözüme ve gerçek anlamda bir barışa ulaştığı günlerde de çok daha etkin ve katılımlı bir şekilde devam eder. O güne gidene kadar yerel yönetimler olarak sizlerin ortaya koyduğu ve koyacağı çabalar, o hedefe varmamızda bize yardımcı olmaktadır. Sizleri kutluyorum.”