AK Parti Meclis grup toplantısında konuşan Yıldırım, "Anayasa değişikliği konusunda da bir adım daha atıyoruz. Bu hafta siyasi partilerle görüşmelerimizi tamamlayıp, son şeklini vereceğiz. İnşallah bütün partilerimizin katılımıyla bu değişikliği gerçekleştirir, artık bu tartışmayı da ülkenin, milletin gündeminden çıkarırız" dedi. 

"Anayasa değişikliği ve hükümet sistemiyle ilgili yapacağımız değişiklikle Türkiye inşallah artık koalisyon dönemlerini tarihe gömmüş olacak" diyen Yıldırım, "Artık koalisyon yok, her zaman tek başına güçlü siyasi irade olacak. Güçlü siyasi irade, Türkiye'nin bekası için, birliği için beraberliği için olmazsa olmazıdır" ifadelerini kullandı.

Yıldırım ayrıca, Doğu ve Güneydoğu'da HDP'li belediyelere atanan kayyumlarla bugün bir toplantı yapacaklarını belirtti.

Yıldırım'ın gündeminde, CHP'nin tutuklu vekiller ve gazetecilerle ilgili açıkladığı bildirge de vardı. Yıldırım, bildirge hakkında "Yaptıkları açıklama tam bir siyasi basiretsizlik örneği. Nedir bu ya? Kepazelik. Üniversite öğrencilerinin her dersten sonra kapı önünde okudukları boykot bildirgeleri gibi" diye konuştu.

"PKK'ya arka çıkan Avrupalı dostlarımız..."

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"PKK'ya arka çıkan Avrupalı dostlarımıza buradan selam gönderiyorum. Bırakın Türkiye'nin hukuk meselesiyle uğraşmayı da gençliğinizi, geleceğinizi zehirleyen PKK, uyuşturucu tacirlerine bir laf edin."

"Bizim bu topraklardaki mücadelemiz sadece milletimizin huzuru, güvenliği değil aynı zamanda sizin de geleceğinizin mücadelesidir. Uyuşturucunun asıl hedefi Avrupa ülkeleridir, Avrupa ülkelerinin gençleridir."

Kaynak: AA