Kamil Hünerli

Girne-Değirmenlik anayolunda dün sabah 07.30’da meydana gelen kazada, Mehmet Türker isimli Tır sürücüsü yaralandı.

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre, Acapulco Otel’e dönen kavşaktan 300 metre önce meydana gelen kazada, kum yüklü bir tır devrilip ateş aldı. 

Mehmet Türker’in yönetimindeki MY 225 plakalı tırın dorsesi Girne istikametine doğru sola meyilli virajda üzerindeki gövdeden ayrıldı ve yolun sağından sürüklendi.

Dorse 2 elektrik ve direği 2 ağaca çarptıktan sonra yolun sağından çıkıp ters devrilirken gövde kısmı ise 100 metre ileride alev aldı.

İtfaiye müdahalesiyle yangın söndürülürken tırın gövdesi tamamen yandı. Sürücü Mehmet Türker’in vücudunda yanıklar olduğu bilgisi verildi.

Olay yerine çağrılan ambulansla yaralı vaziyette hastaneye kaldırılan sürücünün gerekli tetkiklerinin yapılmasının ardından müşahede altına alındığı öğrenildi. Sürücünün hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

Öte yandan, faciadan dönülen kazadan sonra anayol belli bir süre trafiğe kapandı. Çatalköy Belediyesi ekiplerinin yolu temizlemesi ve Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekiplerinin gerekli incelemeyi yapmasının ardından anayol trafiğe açıldı.