Birleşmiş Milletler (BM) iyi niyet elçisi Hollywood yıldızı Angelina Jolie, Suriye ve Iraklı mültecilerin kampını ziyaret etmek üzere geldiği Mardin'de, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Dün akşam saatlerinde Mardin'e gelen Jolie, geceyi otelde geçirdikten sonra sabah saatlerinde otelden ayrılarak Mardin'in tarihi çarşılarında alışveriş yaptı. Alışverişin ardından Mardin Valiliği'ni ziyaret eden Jolie, daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ne geçti.

Jolie'yi belediye ziyaretinde Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk karşıladı. Joli'ye belediye girişinde yerel kıyafet giymiş küçük bir çocuk çiçek verdi. Jolie ve beraberindeki BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres daha sonra Ahmet Türk'ün makamına geçerek basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Türk, Jolie'ye gümüş takımı hediye etti. Gümüş takımının aldığı en güzel hediye olduğunu belirten Jolie, "Mardin çok güzel bir şehir, beklediğimin üstünde bir yer. Hoşgörü ve barış içinde, dinlerin ve dillerin yaşadığı bir yer" dedi.