Mardin'de bulunan Hollywood yıldızı ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie'yi, alışveriş yaptığı dükkan sahibi tanımadı.

Birleşmiş Milletler (BM) iyi niyet elçisi Hollywood yıldızı Angelina Jolie, Mardin'de sokakları gezerek alışveriş yaptı. Hasan Özcan'ın işletmesini yaptığı dükkana giren Jolie burada 300 dolarlık hediyelik eşya aldı. İş yeri işletmecisi Özcan Angelina Jolie'ye yaptığı alışverişi şöyle anlattı:

"Şahmeranlardan bir tane hediye ettim kendisine. Angelina Jolie'nin daha önce sadece adını duymuştum, kendisini tanımıyordum. Hiç görmemiştim. Yaklaşık 300 dolarlık alışveriş yaptı. Ben onun çocuğuna eşya hediye ettim parasını almadım. Kendisi 10 gün işlemesini yaptığımız bir sürahi satın aldı. Kendisine sürahiyi anlatım. sürahinin üstünde Osmanlı tuğrası, Süryani motiflerini ve Mardin'deki taşlardan oluşan motiflerin olduğunu anlattım. Jolie bu durumdan çok memnun oldu. Sonra ona şahmeranı anlatım, 4 bin yıllık tarihi olduğunu anlattım. Kendisi eşyalara bakarak ne olduklarını sordu. Ben de anlatım kendisine ve bir kehribar tespih ve şahmeranı hediye ettim. Küçük çocuğu vardı, kendisiyle beraber ona hediye ettim. Onunla beraber rehber vardı tercüman aracılığı ile anlaştık" dedi.

Esnaf Ümit Çoban ise "Angelina Jolie bizden bir tane sürme, ayna ve küpe, eşine de bir yüzük aldı" diye konuştu.