Rahme Çiftçioğlu

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Devlet Laboratuvarı’nda 22 Aralık 2016’da çıkan yangına ilişkin meclis araştırması açılmasıyla ilgili iki ayrı önergenin ön görüşmesini yaparak önergeleri onayladı.

Önergelere ilişkin olarak söz alan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, ülkede kanser vakalarının arttığını, yerleşim yerlerinde baz istasyonları olduğunu, AKSA’nın etrafa zehir saçtığını söyledi.

Ülkede insanların baz istasyonlarını istemediğini, ülkenin her yerinde baz istasyonu yerleştirildiğini söyleyen Angolemli, Gazimağusa Limanı’nın tehlike saçtığını belirtti.

Devlet Laboratuvarı’nda yangın nedeniyle günlerce insanlara tahlil yapılmadan sebze ve meyve verildiğini belirten Angolemli, “günah ve ayıp” değerlendirmesinde bulundu.

Angolemli, araştırma önerisinin çalışmalarının sonuçlarının tüm ada çapındaki sorunlara olumlu etki yapacağını umarak, buna TDP olarak olumlu oy vereceklerini belirtti.

İnsanların nefes aldığı havadan bile tedirgin olduğunu anımsatan Angolemli, insanlar için tehlike saçan unsurlarla ilgili daha hassas olunması gerektiğini vurguladı.