Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Mağusa milletvekili Hüseyin Angolemli, “TDP ilçe başkanlarına Cumhurbaşkanlığı’ndan maaş ödeniyor” iddialarına isyan etti.

“Bu ahlaksız yalanları ortaya atanlar herhalde kendilerinden biliyorlar. Herhalde geçmişte kendileri böyle şeyler yapıyorlardı. TDP’yi kendi partileriyle karıştırmasınlar” diyen Angolemli şöyle devam etti:

“Geleneğimiz ve partimiz ülkede temiz siyasetin temsilcisidir. İddia edildiği gibi tek bir kuruş alınmış olsa ortalığı önce ben ben yıkar dağıtırım. TDP şeffaf bir partidir. Hesaplarını açıktır. İlgili yasaya uygun bir şekilde hesaplarını her yıl düzenli olarak ilk veren siyasi partidir”.

Kıbrıs TV’de Sevim Basri’nin canlı yayın konuğu olan Hüseyin Angolemli, “Cumhurbaşkanı Akıncı seçilmiş olduğu günden itibaren, KKTC Anayasası’nın emrettiği şekilde bağımsız ve tarafsız hareket ediyor. Hatta partililerimizden bazıları ‘bizi unuttu’ diyor. Doğrusu budur ve sayın Akıncı’nın bu net tavrını toplum takdir etmektedir” şeklinde konuştu.

Toplumsal gündemin çirkin ve asılsız böyle iddialarla meşgul edilmesinin maksadının ne olduğunu da soran Angolemli, “Akıncı halkın ezici çoğunluğuyla seçildi. Bağımsız duruşu ve siyasi partilere eşit mesafedeki tarafsız duruşunu haksız yere tartıştırmak için ortaya atılan bu yalan çok çirkindir” dedi.