Emir Ertorun-Gözde Süreç Sarı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Güvenlik Kuvvetleri İç Hizmet (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile Birleştirilmiş Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı onayladı.

İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı UBP Milletvekili Ahmet Kaşif, Birleştirilmiş Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı raporunu okudu.

Raporun okunmasının ardından ilk sözü TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli aldı.

ANGOLEMLİ

Angolemli, "Söz GKK’ya gelince akan sular durur” diyerek başladığı konuşmasında GKK mensuplarının huzur içinde çalışmalarının sağlanması adına sorunlarının çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Polislerin son yıllarda yükünün arttığını, sorunlarının çözülmediğini söyleyen Angolemli, polisin bazı emeklilik haklarından yararlanamadığını bunun da huzuru bozduğunu belirtti. Angolemli, “Polisin sorunları GKK gibi ciddi şekilde ele alınıp çözülmezse iç güvenliğimiz bozulacaktır” dedi.

Angolemli, hükümete askere yapıldığı gibi, polisin sorunlarını da ele alıp çözmesi çağrısı yaptı.

Üniversitelerde öğrenci sayısının arttığını ancak polis sayısının aynı kaldığını dile getiren Angolemli, öğrencilerin güvenliğinin de sağlanması gerektiğini kaydetti.

TATAR

UBP Milletvekili Ersin Tatar, polisin durumunun ciddiyetle gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Tatar, mali ve istihdam sıkıntıları olduğunu bildiklerini ancak polise önem verilmesi gerektiğini, bu şekilde devam ederse, güvenlikte ciddi sıkıntılar yaşanacağını belirtti.

Konuşmaların ardından yasa, oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra Dilekçe ve Ombudsman Komitesi’nin 30 Mayıs 2016 tarihinde yaptığı toplantıda aldığı kararları gösteren cetvel, CTP Milletvekili Komite Başkanı Fazilet Özdenefe tarafından okundu.

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü birleşimi sona erdi. Meclis’in bir sonraki oturumu 9 Haziran Perşembe günü saat 10.00’da yapılacak.