TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli de, koordinasyon ofisi konusunda bir hata yapılmaya doğru gidildiğini, ancak bunun önüne geçilmesi için gençlerin sesini yükselttiğini ve bir mücadele ortaya koyduğunu dile getirdi.

Angolemli, devletin kurumlarını bir bir elden kaybettiklerini, devletin makamlarının da kaybedildiğini, suyun da artık elde olmadığını, elektrik, limanlar, telefonun sırada olduğunu, bugün gençlik ve sporun tartışıldığını ifade ederek, tüm bunların ardından Rumların Türkiye’yi muhatap almasını eleştirdiklerini söyledi ve “devlet nedir” diye sordu.  Angolemli, “Yıllarca kendi kendimizi yönetmenin mücadelesini verdik. Eğer hedef başka bir şeyse ortaya konsun. Çünkü bizim yöneticilerimiz Türkiye yetkilileri ile masaya oturduğunda tartışmadan her şeye evet diyor” dedi.

CTP-DP hükümeti döneminde güdeme gelen anlaşmanın bugün CTP tarafından eleştirilmesini anlayamadığını belirten Angolemli, hükümetin bu anlaşmayı sırf bütçe düzeltmek için onaylamak istediğini savundu. 

Bu anlaşma ile devletin elinden gençlik ve spor bakanlığının kayıp gittiğini savunan Angolemli, anlaşmanın içeriğini okudu ve değerlendirmelerde bulundu, bu anlaşma ile devletin bu kurumunun da devredileceğini söyledi. 

Angolemli, bu anlaşma ile bütün yurtların da verileceğini, KKTC’nin ise proje sağlamak ve çalışmalara destek vermekten sorumlu olacağını ifade ederek, anlaşma ile ofise ve çalışanlarına birçok ayrıcalık tanındığını anlattı.