Rahme Çiftçioğlu

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gazimağusa milletvekili Hüseyin Angolemli, ülkenin iyi yönetilmediğini, kurumlaşamayan kurumların çöktüğünü söyleyerek, “Bu meclisin denetim ayağı yoktur, bu meclis topaldır” dedi.

Angolemli, Cumhuriyet Meclisi’nin Sekizinci Dönem Beşinci Yasama Yılı’nın törensel toplantısında kürsüye çıkarak ülkede var alan yapıyı eleştirdi.

Ülkede mahkeme kararlarının uygulanmadığını, yasaların oy birliğiyle geçtiğini ancak yıllardır tüzükleri hazırlanmayan yasalar olduğunu belirten Angolemli, “Yaptırım yok, bütün konu bu” şeklinde konuştu.

Angolemli, trafik sorunlarına da değindiği konuşmasında, trafikte insanların cep telefonu kullandığını, bu konuda caydırıcı hiçbir önlem alınmadığını belirtti.

Angolemli, “Yollar deve sırtına döndü. Neden? Çünkü devlet görevini yapmıyor” dedi.

Polisin sivilleşmesi gerektiğini, muhalefetteyken ‘polis sivilleşsin’ diyenlerin hükümete geldiğinde sindiğini savunan Angolemli, “80 bin öğrencinin sayısı aileleriyle 100 bine ulaşıyor. Bu insanların güvenliğini kim sağlar? Hangi polisler bununla ilgiler. Yakında göreceksiniz, başımıza daha neler gelecek” dedi.

Kamu çalışanlarının maaş ve ücretlerini düzenleyen 472010 sayılı yasaya da değinen Angolemli, “’Göç Yasası’nı ne yapıp edip ortadan kaldırmalıyız” şeklinde konuştu.

Kıbrıs konusuna da değinen ve bir şeyler olduğunu, birilerinin de bundan rahatsız olduğunu ifade eden Angolemli, “Cumhurbaşkanı Kıbrıs konusunda bize bilgi vermiyor diyorlar. Tutanaklar buraya geliyor, okuyun, gezin halka anlatın…Sizi tutan mı var?” diye konuştu.

Angolemli’nin ardından yeniden söz alan Meclis Başkanı Sibel Siber bütün arzularının önümüzdeki dönemde bu temennilerin gerçekleşmesi olduğunu belirtti.

AKINCI MECLİSİ BİLGİLENDİRECEK

Daha sonra onaya sunuş işlemlerine geçildi ve danışma kurulunun gelecek birleşimle ilgili kararı okundu. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın 6 Ekim 2016 Perşembe günü 10.00’da Kıbrıs müzakerelerindeki son gelişmelerle ilgili meclisi bilgilendirmesi kararı oybirliğiyle kabul edildi.

Buna göre; Cumhuriyet Meclisi 6 Ekim Perşembe günü saat 10’da olağanüstü gündem ile toplanacak.

Meclis’te daha sonra resepsiyona geçildi.