KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ankara'da terör saldırısında hayatını kaybedenler için Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğinde açılan taziye defterine duygularını aktardı. Akıncı, "Ankara ağlarken, Lefkoşa da ağlamaktadır" ifadesini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı Ankara'da meydana gelen ve 97 kişinin ölümüne neden olan saldırı dolayısıyla Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu. Büyükelçilikte Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Akıncı, taziye defterine şunları yazdı:

"An itibarı ile 97 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara'daki terör eylemi hepimizi derinden yaralamıştır. Katliama dönüşen bu korkunç ve insanlık dışı olaya Ankara ağlarken, Lefkoşa da ağlamaktadır. Türkiye yas tutarken, KKTC de yas tutmakta bu büyük acıyı paylaşmaktadır. Şahsım ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı adına bu menfur saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum. Yaşamını yitiren kardeşlerimize Tanrıdan rahmet, yaralılara ve yakınlarına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu bu badireden demokrasi içinde çıkış yolu bulacağına ve en erken zamanda barış ve huzur ortamına kavuşacağına olan inancımı da ifade etmek istiyorum. Hepimizin başı sağ olsun"