Pursaklar Belediyesi'nin düzenlediği "4. Ankara Kedisi Güzellik Yarışması"nda kediler kıyasıya yarıştı. Yarışmada birinci olan Ateş'in sahibi İtalya turu ve 15 kilogram mama kazandı.

Pursaklar Belediyesi, hem Ankara ile özdeşleşen Ankara Kedisi'nin neslini korumak ve bunu dünyaya tanıtmak hem de hayvan sevgisini teşvik etmek amacıyla dört yıldır Ankara Kedisi Güzellik Yarışması düzenliyor. Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 4. Ankara Kedisi Güzellik Yarışması yine renkli görüntülere sahne oldu.

"ANKARA KEDİMİZİ DÜNYAYA TANITMAK AMACIYLA BU PROJEMİZİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ BULUNUYORUZ"

Yoğun bir katılımla gerçekleşen yarışmaya Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda hayvansever katıldı. Yarışma öncesi yaptığı konuşmada Başkan Çetin, "2012 yılından beri dördüncüsünü düzenlediğimiz bu güzel yarışmamızın temelini Ankara kedimizin nesli tükenmekte olan Ankara kedimizin neslinin devamını sağlamak, hayvansever kardeşlerimize sahip çıkmak, hayvan sevgisini aşılamak ve Ankara kedimizi dünyaya tanıtmak amacıyla bu projemizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

127'ye yakın kedi müracaatı olduğunu kaydeden Çetin, "Müracaat etmeyen 50-60" a yakında kardeşimiz müracaatsız buraya getirdiler. Bu kedilerimizin hepsi birbirinden güzel biz buna inanıyoruz. Birinci olan kedimize 15 kilo kedi maması ve İtalya turu, ikinci olan kedimize 5 kilo kedi maması ve Akdeniz tatili, üçüncü olan kedimize de 3 kilogram mama ve Karadeniz tatili hediye edilecek" diye konuştu.

Podyumda birinci olabilmek için hünerlerini sergileyen kediler renkli gösterileriyle hem jürinin hem de seyircinin beğenisini kazandı. Veteriner Hekim Prof.Dr. Mehmet Ertuğrul, AOÇ Sorumlu Veteriner Hekimi Aydın Kayalı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sincan Evcil Hayvanlar Parkı Sorumlu Veteriner Hekimi Nurgül Söğüt, Pursaklar Belediyesi Sorumlu Veteriner Hekimi Emine Yurdakan'ın jüri üyesi olarak görev yaptığı yarışmada kedilerin tüyüne, kuyruk yapısına, davranış biçimlerine bakıldı.

75 ANKARA KEDİSİ ARASINDAN ATEŞ BİRİNCİ SEÇİLDİ

Toplam 125 kedi sahibinin kayıt yaptırdığı yarışmada 75 Ankara Kedisi podyuma çıktı. 75 Ankara Kedisi arasından birinciliği Ateş isimli kedi, ikinciliği Ponçik ve üçüncülüğü ise Banzai isimli kediler elde etti. Birinciliği kazanan kedinin sahibi İtalya turu ve 15 kilogram mama kazanırken, ikinci olan kedi sahibi Akdeniz Tatili ile 5 kilogram mama ve üçüncü olan kedi sahibine de Karadeniz turu ile 3 kilogram mama hediye edildi. Yarışmanın ardından protokol üyeleri dereceye giren kedi sahiplerine ödüllerini verdi. Ayrıca tüm yarışmacılar için sürpriz hediyelerde dağıtıldı.

Birinci olan Ateş'in sahipleri Nevin Akan ve eşi birinciliği beklediklerini ve kedilerinin 4 yaşında ve kilosunun epey ağır olduğunu kaydetti. Akan çifti, "Özel olarak hazırlandık. Her gün yürüyüş yaptık. Biraz kilo vermeye çalıştık. Birinci olduk. Biz gitmeyeceğiz kızımızı göndereceğiz. Çünkü kedi kızımızın. O iş seyahatinde onun için biz katıldık. Kızımızın hakkı bu" ifadelerini kullandı.

İkinci olan "üçüncü kez katılıyorum. Artık bir derece bekliyorduk. İsmi Ponçik 2,5 yaşında Ankara Hayvanat Bahçesi'nin son kedilerinden. Çok uysal bir kedidir. Birden çok mutlu oldum. Çok iyi baktık. Bu güzellik yarışması ama amacı nesli korumak için temsili. Kedime de güveniyordum zaten" şeklinde konuştu.

Üçüncü olan Banzai "nin sahibi Canan Cengiz ise kedisinin 10 aylık kedisinin 10 kilo olduğunu belirterek, "Rusya'dan geldim. Rusya'dan getirdik Türkiye'de göstermek için. 15 kilo kadar olacak. Cinsi Maikun" dedi.

Ankara en güzel kedisini seçti

Ankara en güzel kedisini seçti