1. sıra soldan sağa: Feyza Acısu, Elvin Buğra Arslan, Elif Gizem Akkaya, Berkay Baş 2. sıra soldan sağa: Kerim Sağlam, Nurettin Can Çalkınsın - Zeynep Başak Gülsoy, Taner Kılıç 3. sıra soldan sağa: Cemal Özdiker, Ozancan Akkuş, Zeynep Başak Gülsoy, Mehmet Alan
Ankara'nın merkezinde, Kızılay'da meydana gelen intihar saldırısında hayatını kaybeden 37 kişinin kimlikleri açıklanınca, hikayeleri de birer birer ortaya çıkmaya başladı.

Kızılay, Güvenpark'taki saldırıda hayatını kaybedenlerden birisi Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1.sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş'tu.

Ozancan, yakın arkadaşı Ali Deniz'i 10 Ekim 2015'te Ankara Tren Garı önünde gerçekleşen saldırıda yitirmiş ve arkadaşı için Twitter hesabından "Ankara'da okuyabilmekti en büyük hayali, nerden bilecekti ki" demişti.

Bugünse Ozancan'ın o tweeti kendisinin anısına 9 bin kez paylaşıldı.

160314122931_ozancan_akkus_tweet.jpg

160314123850_ozancan_akkus_ali_deniz_624x351_facebook_nocredit.jpg

3 Mart'ta Güvenpark'ta düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Ozancan Akkuş (sağda), yakın arkadaşı Ali Deniz'i (solda) kısa süre önce yine Ankara'da, Tren Garı'ndaki saldırıda yitirmişti.

'Ciğerimi söküp gittin'

Doğan Haber Ajansı, saldırıda hayatını kaybedenlerden Kerim Sağlam'ın ise Sincan'da yaşayan ablasını ziyarete giderken saldırıya yakalandığını aktarıyor.

DHA haberinde Kerim Sağlam'ın Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencisi olduğu belirtiliyor.

Kerim Sağlam'ın ablası Pınar Sağlam, Facebook hesabından paylaştığı mesajlarda "Cigerimi sokup de gittin. O bombalar bana gelseydi ben oleydim gardasim" diyordu.

160314123033_kerim_saglam.jpg

Gazi Hukuk'tan iki sevgili

Her ikisi de Hukuk Fakültesi öğrencisi olan Nurettin Can ve Zeynep Başak, Ankara'da hayatını kaybedenler arasında.

160314124208_nurettn_can_zeynep_basak_624x351_facebook_nocredit.jpg

Nurettin Can Çalkınsın ve kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy da Güvenpark'ta otobüs beklerken saldırıya kurban gidenler arasında.

Her ikisi de Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenciydi.

Gizem'i bulmak için sosyal medyada kampanya

Saldırıda hayatını kaybedenlerden bir diğer üniversite öğrencisi ise Giresunlu Elif Gizem Akkaya'ydı.

Radikal gazetesi, patlamanın ardından ailesi ve yakınlarının sosyal medyada büyük bir arama kampanyası başlattığı Elif Gizem'in kimliğinin, Adli Tıp'ta yapılan DNA testleri sonucunda belirlendiğini aktardı.

160314124347_elif_gizem_akkaya_281x351_facebook_nocredit.jpg

Gizem'in hayatını kaybettiği haberi de yine sosyal medya üzerinden duyulmuştu.

Akkaya'nın cenazesinin yarın Giresun'a götürülerek Keşap ilçesinde toprağa verileceği belirtildi.

'Hep iyi bir kul, insan olmaya çalıştı'

Pek çok kişi gibi otobüs durağında beklerken saldırıya yakalanan Cemal Özdiker'in hayatını kaybettiğini ise bir dönem RTÜK Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı da yapmış olan kardeşi Cengiz Özdiker duyurdu.

160314132912_cemal_ozdiker_281x351_twitter_nocredit.jpg

Cengiz Özdiker, 58 yaşında hayatını kaybeden ağabeyi için sosyal medyadan paylaştığı mesajda, "Bismillah, ey Allah'ın sevgili kulu, değerli dostlar ; "Dün akşam Ankara'yı yakan insanlık dışı suçu terörde canım ağbeyim Cemal Özdiker'i de otobüs durağında beklerken kaybettik. Evine gitmedi, tüm hastaneleri aradık ve Adli Tıp'da bulduk... Sabah ezanıyla ölü bedenine sarıldım. Allahu Ekber... Vallahi hep çok iyi bir kul, insan, baba, eş olmaya çalıştı. Bu Allah'ın takdiri ama alçak terör kader olabilir mi?" dedi.

'Anne otobüse bindim'

19 yaşındaki Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü 1. sınıf öğrencisi Elvin Buğra Arslan ise saldırıya otobüsün içindeyken yakalananlar arasında.

Fenerbahçe Spor Kulübü altyapısında basketbol, Gençlerbirliği Spor Kulübü altyapısında ise futbol oynayan Arslan'ın saldırıdan hemen önce annesiyle telefonda konuştuğu ifade ediliyor.

160314134040_elvin_bugra_arslan_624x460_facebook_nocredit.jpg

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre Arslan annesine "Otobüse bindim merak etme" dedi.

'İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı'

Saldırıda hayatını kaybeden bir diğer ODTÜ öğrencisi ise Metalurji Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Berkay Baş'tı.

DHA, cenazesi Polatlı'da toprağa verilen Berkay Baş'ın babası Rasim Baş'ın cenaze törenine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a sarılıp, 'Terörü bitirin artık' dediğini aktardı.

Berkay Baş, Facebook hesabındaki son mesajlarından birisinde şair Orhan Veli'nin 'İstanbul'u dinliyorum' şiirinden dizeler paylaşmıştı.

160314134352_berkay_bas.jpg