Gecede Kültürel Hazineler Armonisi Kıbrıs Türk Halkdansları Ekip Sorumlusu Yunus Özerdem,  KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut ‘a anı plaketi sundu.

Kıbrıs Türk Halkdanslarından örneklerin sunulduğu gecede, el sanatları, yiyecek ve yayınlardan örnekler sergilendi. Kıbrıs ağzı skeç, zivaniya yarışması, oryantal yarışması ve pek çok eğlence gerçekleşti.

Kültürel Hazineler Armonisi Kıbrıs Türk Halkdansları Ekibi’nden yapılan açıklamaya göre, ekip kurucusu ve sorumlusu Yunus Özerdem gecede yaptığı konuşmada, Ankara’daki Kıbrıslı Türk üniversite öğrencileri ile TC’li ve KKTC’li öğretmenlerden oluşan ekibin kurulmasının üzerinden bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen 5 uluslararası, pek çok da ulusal ve bölgesel festivalde Kıbrıs Türk Kültür Derneği ekibi olarak halkdansları gösterileri yaptıklarını anlattı.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin destekleriyle çalışmalarını KTKD binasında yaptıklarını anlatan Özerdem, derneğe teşekkür etti.

KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut da Kıbrıs Türk kültürünün tanıtıldığı geceye katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.