Ankara'da paralel yapıya finans desteği sağladıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin terör örgütü kurma, silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütüne fon sağlama ve izinsiz yardım toplama suçları kararı doğrultusunda, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, operasyon gerçekleştirdi.

Bugün saat 06.30'da gerçekleştirilen operasyonda, M.Ü., İ.K. ve M.G. isimli şahıslar gözaltına alınırken, K.Ü. isimli şahsın, yurtdışına çıktığı tespit edildi. M.E. isimli şahsın ise yakalama çalışmalarına devam edildiği öğrenildi.

Yapılan operasyon sonucunda, şahısların "Fethullah Gülen Terör Örgütü" adına finans sağladıkları, vatandaşlardan ve esnaflardan kurban, bağış ve himmet adı altında para topladıkları, toplamış oldukları yaklaşık 2 milyon lira tutarındaki para ile birlikte yurtdışına çıktıkları ve şahısların ikametleri ile şirketlerinde yapılan arama sonucu 110 adet Fethullah Gülen tarafından kaleme alınmış kitap, CD, hard disk, bilgisayar ve şirketlere ait defterler ile çok sayıda döküman ele geçirildiği iddia edildi.