Ankara'da bugün başlayan ücretsiz park uygulamasıyla vatandaşların park çilesi sona erdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan yol üzerindeki parkların ücretsiz hale getirilme kararı vatandaşlara rahat nefes aldırdı. Uygulamanın ilk günü olması sebebiyle vatandaşlar uygulamaya alışamamış olsa da, durumdan haberdar olup aracını rahatça park edenler de vardı. Ankara Büyükşehir Belediyesi uygulamayı duyurmak amacıyla yol üzerindeki tabelalara "Bu yol boyu otopark 15.07.2015 tarihinden itibaren ücretsizdir. Yol kenarı otoparklarında sizden ücret talep edenleri Alo 155 polis ve Alo 153 mavi masaya bildirebilirsiniz" yazılı afişler astı.

Altındağ'a bağlı Adnan Saygun Caddesi üzerinde de uygulanan ücretsiz otopark çevre esnafını da sevindirdi. Cadde kenarında bulunan esnaflar, uygulamanın son derece olumlu olduğunu belirterek, bu uygulamanın devam etmesini istediklerini dile getirdiler. Yaşanan olumsuz gelişmelere de dikkat çeken esnaf, otoparkçılık yapan kişilerin mafya mensubu olduklarını iddia etti.

İstanbul'dan geldiğini ifade eden bir vatandaş, yol üzerinde parkını rahatça yapabildiği için mutlu olduğunu kaydederek, İstanbul'daki yüksek otopark ücretlerinden yakındı. Songül Kansoy isimli bir sürücü ise, ücretli otopark uygulamasından kurtuldukları için rahatladıklarını ifade ederek, park uygulamasının belediyenin resmi güvenlik görevlileri tarafından sürdürülmesini istediğini söyledi.

Ücretli otopark uygulamasının kaldırılması nedeniyle otoparkçıların kulübelerinin de boşaltıldığı görüldü.

Ankara’da parklar artık ücretsiz

Ankara’da parklar artık ücretsiz

Ankara’da parklar artık ücretsiz