Ankara'da akşam saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Askeri lojmanlar bölgesinde meydana gelen patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Patlamanın askeri servis aracına düzenlenen bir saldırı sonucu gerçekleştiği belirtiliyor. Patlama, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) binasına çok yakın bir yerde gerçekleşti.

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: 28 vatandaşımız hayatını kaybetti, 61 yaralımız var

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "28 vatandaşımız hayatını kaybetti, 61 yaralımız var. Saldırı bombalı araçla düzenlendi" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Kavşağında bir şüpheli paket fünye ile patlatıldı. Genelkurmay Başkanlığı Kavşağında geniş güvenlik tedbirleri alındı.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Bu saldırılarda oluşan kayıplarımızdan çok acı duyuyoruz ama mücadele kararlılığımız daha da artıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bu saldırılarda oluşan kayıplarımızdan çok acı duyuyoruz. Ama mücadele kararlılığımız daha da artıyor. Ülkemizi terörün teslim almasına müsaade etmeyeceğiz. Hep birlikte karşı duracağız. Gün, 'Ben Türkiye'yim' deme günüdür. Terör dehşet ortamı oluşturmak istiyor. Başta medyamızın yayınları olmak üzere hepimiz terörün dehşetin yaymasını engellemeliyiz.

Adalet Bakanı Bozdağ: Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilerim

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı sabır dilerim,

Genelkurmay: Alçakça ve kalleşçe düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Genelkurmay Başkanlığı, Ankara'da Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına bugün saat 18:31'de İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri sırada terör saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Genelkurmay'ın resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada alçakça ve kalleşçe düzenlendiği vurgulanan saldırı, şiddetle kınanarak şöyle denildi: "17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18:31'de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada bir terör saldırısı düzenlenmiştir. Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz"