Ankara’da dün akşam saatlerinde bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısı, sivil toplum örgütleri tarafından kınanıyor.

AKADEMİ KIBRIS

Akademi Kıbrıs’tan yapılan açıklamada saldırı kınanarak, “insani yardımlarda ön planda olan Anavatanımızın huzuruna karşı yapılmış olan bu insanlık dışı saldırının amacına ulaşmasına milletimizin müsaade etmeyeceğini biliyoruz” denildi.

Açıklamada, “Çanakkale ruhunun tekrar yaşandığı bu günlerde, İstanbul’dan gelen kum torbalarını boşaltıp, pantolon olarak kullanan mehmetçiğinin kazandığı bu toprakları teslim alamayacaklar” ifadesi kullanıdlı.

AK HATAYLILAR KÜKTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Ak Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet İpek de,  Ankara’daki saldırının kalleşçe ve hunharca yapıldığını vurgulayarak, masum insanların canına kıyan terör örgütlerini, destekçilerini ve yandaşlarını  lanetlediklerini ifade etti.

Patlamayı gerçekleştirenlerin amacının katliam olduğunu kaydeden İpek,  saldırıda hayatlaırnı kaybedeblere rahmet, yaralılara şifa ve ailelerine de sabır dileğinde bulundu.

EMEKLİ MÜCAHİTLETR DERNEĞİ

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör de, Ankara’daki terör saldırısında yaşanan acının Türkiye yanında kısa süre içerisinde tüm KKTC’yi de sardığını belirterek,  saldırıyı kınadı.

“Evlerine gitmek için duraklarda bekleyen masum kardeşlerimizi hedef alan törere bir kez daha lanet olsun” diyen Direktör, Türk milletinin böyle haince saldırılar karşısında 30 seneden fazla bir süredir sınav vermekte olduğunu vurguladı.

Direktör, bu saldırılaırn  yalnız Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan Türkleri değil tüm dünyadaki Türkleri de birlik ve beraberlik içinde kenetlemekte olduğunu vurgulayarak, saldırıdan duyulan üzüntüyü dile getirdi.

Direktör, doğruluk ve hak yolunda her zaman Türkiye’nin yanında  olmaya devam edeceklerini ifade etti.

YARDER

KKTC Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YARDER) Başkanı Talip Sancar da  törere karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Sancar,  tüm dünyadaki mazlumların yanına koşan ve haksızlığın karşısında olan Türkiye Cumhuriyeti’ni terörle terbiye etmeye çalışan hain ve zalim insanların yine kanla beslenmek adına masum insanlara karşı bir eylem düzenlediklerini ifade etti.

Saldırıyı kınayan Sancar,  Türkiye’nin acısını paylaştıklarını dile getirdi.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ

KKTC  Karadeniz  Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün terrör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, hangi isim altında olursa olsun masum insanları hedef alıp gerçekleştirilen terör eylemlerini şiddetle kınadıklarını belirtti.

Aygün, patlamada hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara da  acil şifalar dileğinde bulundu.

BKP ANKARA’DAKİ SALDIRIYI KINADI

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını lanetleyerek kınadı.

BKP Genel Başkanı İzzet izcan yaptığı yazılı açıklamada,Türkiye’nin çatışma ve şiddet sarmalına mahkum edildiğini ileri sürerek, yaşananlardan büyük acı duyduklarını kaydetti.

AKP’nin iktidarda kalma bedelini, Türkiye halklarının çok ağır bir şekilde ödediğini savunan İzcan, BKP’nin her türlü terör eylemine karşı olduğunu ve Türkiye halklarının acılarını paylaştıklarını belirtti.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin ve sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmasını talep eden İzcan, bütün halkların kardeşce bir arada yaşayacağı demokratik, özgür bir Türkiye ve Türkiye halkının yaşadığı acıların son bulması temennisinde bulundu.

DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY ANKARA’DAKİ SALDIRIYI KINADI

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, “Dün akşam saatlerinde, Ankara'da çok sayıda masum insanın vefatına ve yaralanmasına neden olan terör saldırısı bizleri de derin üzüntüye sevk etmiştir” dedi.

Atalay yayınladığı taziye mesajında şunları kaydetti:

“Amacı ne olursa olsun, hangi ülkede, hangi dini/etnik gruba yönelik olursa olsun, masum insanları hedef alan her bir saldırı, ‘bir masumun katledilmesini, bütün âlemin, insanlığın katledilmesi’ olarak tanımlayan İlahi düsturun muhatabıdır. Bu düstur uyarınca, maalesef dün Ankara'da her bir masumla birlikte de insanlık defalarca ölmüş ve yaralanmıştır.

Kanaatimizce bu saldırı, coğrafyamızda asırlardır ilmek ilmek dokunarak oluşturulan güven, iyilik ve selam kültürüyle beslenmiş aynı millet refleksinin zihinsel ve duygusal bağlarını zayıflatarak kopartmaya ve sadece Türkiye'nin değil, coğrafyamızın geleceğe dönük umutlarını topyekûn yok etmeye hizmet eden karanlık faaliyet silsilesinin bir halkasıdır.

Ancak etnik ve dini kökeni ne olursa olsun, bu saldırıların Türkiye insanının, kadim ortak hafızasının bir gereği olarak, dayanışma ve kardeşliğini daha da pekiştireceğine, sabır ve metanetle yoğrulmuş vakarıyla acılarını sarıp iyileştirerek tüm coğrafya için umut olmaya devam edeceğine bütün kalbimle inanıyorum.

Bu duygularla, selam ve iyiliğin dünyaya yayıldığı yer olan coğrafyamızda, ortak hafızamıza yeniden dönerek acıların son bulması istek ve duası ile birlikte, bu saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye de sabır ve başsağlığı diliyorum.”

DENKTAŞ’TAN TERÖR OLAYLARINI KINAMA MESAJI

Ana muhalefet Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ankara’da yaşanan terör saldırılarını kınayarak, ölenler için başsağlığı diledi.

Denktaş, yayımladığı kınama mesajında, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde, son olarak Ankara’da yaşanan terörist saldırıların Kıbrıs Türk halkını da derinden etkilediğine işaret ederek “Yaşanan bu saldırılar, terörün 7’den 70’e çoluk çocuk, kadın erkek, genç yaşlı ayırmadığını bir kez daha ortaya koymuş, masum insanlarımızın canına kast etmiştir. Bu hain saldırıları gerçekleştirenleri yalnızca kınamıyor, lanetliyoruz” dedi.

Farklıları bir kenara koyarak şimdi, her zamankinden çok daha fazla hoşgörüye, kardeşçe yaşamaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Denktaş, şunları kaydetti:

“Türk Milletini bu hain saldırılarla sindirmeyi düşünen zihniyet bilmeli ki, hedeflerine ulaşamayacaklardır!

Varoluş mücadelemizden bugüne en büyük gücümüz Anadolu İnsanının Kıbrıs hassasiyeti olmuşken, şimdi Anadolu’da yaşanan terör olayları Kıbrıs Türkleri olarak bizleri de derinden üzmekte, içimizi karartan hain saldırılara karşı sözlerin düğümlendiği, kelimelerin tükendiği noktaya sürüklemektedir.

Başın Sağ olsun Türkiye.

Bu düşünceler ışığında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar, tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz."

KTOEÖS TERÖRÜ LANETLEDİ

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, terörün; “masum, suçsuz insanları öldürerek haklı kavga yaptığını zanneden hastalıklı bir düşünce biçimi” olduğunu belirterek, “Savaşı, terörü tercih eden anlayışları yüzlerce kez lanetliyor, kınıyoruz” dedi.

Gökçebel yazılı açıklamasında, insanın doğuştan gelen en temel hakkı olan yaşama hakkına saldırarak, suçsuz insanları bu haktan kahpece mahrum bırakmayla, siyasi sonuca ulaşma hakkına sahip olunamayacağına işaret etti.

Bu kirli siyasetin, ideolojik körlük ve yaratılan kan göllerinde boğulacağına vurgu yapan Gökçebel, “İster Ortadoğu’da, ister Güneydoğu’da, ister Ankara’da öldürülen insanların üzerinden politik, siyasi sonuç bekleyenler insan olamaz. Bir tek canlının hayatına son vermek bile affedilemezken, yüzlerce insanın ölmesine neden olan hasta politikalar insanlığın kanseridir ve tedavi edilmelidir” dedi.

Gökçebel, aynı coğrafyada yıllardır birlikte yaşayan halkların farklılıklarını ölüme dönüştüren bu hastalığın bitirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Barış ve huzur, Türkiye halklarının da, Ortadoğu ve diğer halkların da en önemli hakkıdır” görüşünü dile getirdi.

Terör saldırılarının son bulmasını isteyen Gökçebel, her kesimi barışla birlikte kazanmaya çağırdı, Türkiye halkına başsağlığı diledi.

TDP GENEL BAŞKANI ÖZYİĞİT TÜRKİYE HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Ankara’daki saldırıyı lanetledi, Türkiye halkına başsağlığı diledi.

Özyiğit yazılı açıklamasında, Türkiye halkının acılarını paylaştıklarını belirterek, nereden ve kimden gelirse gelsin her türlü terör eylemine karşı olduklarını vurguladı.

Yaşananların insanlık adına utanç verici olduğunu kaydeden Özyiğit, “Bombalı saldırıları lanetliyoruz. Hiçbir ülke bu tür olayları hak etmiyor. Siyasal amaçlar uğruna insanlar ölüyor, insanlık ölüyor” dedi.

Özyiğit, bu tür olayların kimseye bir şey kazandırmadığı gibi daha demokratik bir Türkiye’nin oluşmasına da engel olduğunu belirterek, Türkiye’de barışın egemen olması, demokrasinin öne çıkması ve tüm halkların en temel insan haklarından özgürce yararlanacağı bir düzenin en büyük arzu ve beklentileri olduğunu kaydetti.

Cemal Özyiğit, tamamen suçsuz günahsız insanların ölümüne yol açan bu ortamın sonlandırılması gerektiğini de belirterek, hiçbir siyasal hedef ve hırsın tek bir insan hayatından daha değerli olmadığını vurguladı.

ÖZGÜRGÜN: “HAİN TERÖR SALDIRILARININ ACILARINI YÜREKLERİMİZİN DERİNLİKLERİNDE HİSSEDİYORUZ. YÜCE TÜRK ULUSUNUN BAŞI SAĞOLSUN”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Türkiye’nin başkenti Ankara’da dün yaşanan terör saldırısı nedeniyle mesaj yayımladı.

Özgürgün yayınladığı mesajda, Türk Milletinin birlik ve huzuruna karşı dış güçlerin de parmağı ile son günlerde yoğunlaşan hain terör saldırılarının yarattığı acıları yüreklerinin derinliklerinde hissettiklerini dile getirerek, “Yüce Türk Ulusu’nun başı sağ olsun” dedi.

“Anavatan Türkiye’nin Başkenti Ankara’da dün yaşanan terör saldırısını bir kez daha şiddetle lanetliyoruz” diyen Özgürgün, hain saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

DİN GÖR-SEN, ANKARA’DAKİ SALDIRIYI KINADI

KKTC Din Görevlileri Sendikası (Din Gör-Sen) Başkanı Süleyman Çakır, Ankara’da yaşanan terör olayını kınayarak, ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar  diledi.

Çakır yayımladığı mesajda, “Türkiye Cumhuriyeti’nin milli birlik ve bütünlüğünü bozarak bu coğrafyada uzun süre hüküm süren istikrarsızlığı daha da körükleyerek İslam Alemi’ni belirsizliğe itmek isteyen mihrakların başarıya ulaşamayacaklarını” vurguladı.

Meydana gelen olayın terör ve teröristin; inanç, etnik köken, genç yaşlı,  kadın erkek, sivil asker ayrımı yapmadığını açıkça ortaya koyduğunu ifade eden Çakır, onlarca canı alan olayın herkesi derinden üzdüğünü dile getirdi.

Türkiye’ye yönelen her saldırıyı birlik ve huzura yönelen saldırı olarak gördüklerini belirten Çakır, insanlık dışı saldırıyı kınadı ve ölenlere rahmet, yaralılara acil şifa, Türk Milleti’ne de başsağlığı diledi.

ATUN, ANKARA’DAKİ TERÖR EYLEMİNİ KINADI

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Ankara'da dün akşam meydana gelen terörist saldırıyı kınadı.

Atun yazılı açıklamasında, “Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Başkenti Ankara’da meydana gelen son terör saldırısında masum insanların kalleşçe öldürülmesini büyük üzüntüyle karşılıyoruz. Tarihte hiç bir amaca dünyanın hiç bir köşesinde terörle ulaşılamamıştır. Sivil halkı hedef alan ve birçok kişinin yaralanması ve ölümüne sebep olan hain saldırıyı esefle kınıyoruz” dedi.

Atun, Türk halkına ve patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diledi.

KAMU-İŞ TERÖRÜ KINADI

Kamu-İş, Türkiye’nin başkenti Ankara’da gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek yazılı açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti’nde tırmanan terörün merkezi yerleşim birimlerine kadar indiğini, İstanbul ve Ankara’da da bomba saldırılarının gerçekleştirildiğini ve masum, suçsuz insanların terörün hedefi olduğunu ve öldürüldüğünü ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Alçakça ve hunharca, insanların hayatlarına son vermek, canilik ve katillikten başka bir şey değildir. Öldürülen insanlarımıza Allah’tan rahmet diler, yaralanan soydaşlarımıza da acil şifalar dilerken, bu olayları gerçekleştiren, katil ve canileri ve bunlara destek sağlayan terör örgütlerini kınar ve lanetleriz.”

KIBRIS TÜRK GENÇLİK HAREKETİ DERNEĞİ

Kıbrıs Türk Gençlik Hareketi Derneği de, terör tarafından masum insanların öldürülmesini kınayarak, Türkiye’de terör olaylarının son bulmasını istedi.

Dernek, acısını paylaştığını vurguladığı Türkiye halkına başsağlığı da diledi.

KTTO ANKARA’DAKİ TERÖR SALDIRISINI KINADI

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), 13 Mart Pazar günü Ankara’nın Kızılay semtinde meydana gelen ve birçok insanın hayatını kaybedip, yaralanmasına sebep olan terör saldırısı nedeniyle derin bir üzüntü yaşadıklarını kaydetti.

KTTO’dan yayımlanan taziye mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin acısının paylaşıldığı ve terör eylemlerinin her türlüsünün esefle kınandığı vurgulanarak, hain saldırının son olması temennisinde bulunuldu. 

Mesajda, hayatını kaybedenlere Tanrı’dan rahmet, başta değerli aileleri olmak üzere tüm Türkiye’ye başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar dilendi.

Mesajda ayrıca, “Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin, ülkedeki birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğine yürekten inanıyor ve bu tür saldırılar karşısında yaralarını en kısa sürede sarabilecek güçte olduğunu biliyoruz” ifadelerine yer verildi.

SÖNMEZLİLER OCAĞI TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Sönmezliler Ocağı, Ankara’da gerçekleştirilen saldırıda  yaşamlarını  yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi

Sönmezliler Ocağı yayımladığı mesajda, saldırıyı düzenleyenlere atıfta bulunarak “Hiçbir suçu olmayan masum insanları hedef almak en hafif tabirle kahpeliktir, alçaklıktır” dedi.

Mesajda,  “Terörle amaca ulaşmak dünyada görülmüş değildir. Türk Ulusunu bölmeye yönelik saldırılar nerden ve kimden gelirse gelsin hezimete uğramaya mahkumdur” ifadeleri kullanıldı.

KIBRIS TÜRK KÜLTÜR DERNEĞİ ANKARA’DAKİ TERÖR SALDIRISINI KINADI

Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Ankara’da 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı terör saldırısını lanetlediğini ve nefretle kınadığını bildirdi.

Dernek Yönetim Kurulu’ndan  yapılan açıklamada, terör saldırısının  başkent Ankara’yı, vatanı ve milleti hedef aldığı vurgulanarak,  yaşamlarını yitirenlere rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulunuldu.

Açıklamada, “Milli birliğimize ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütünlüğüne yapılan bütün saldırılara karşı, Türk milleti olarak göğüs germemize, terörizmle mücadele etmemize hiçbir güç engel olamayacak, azim ve irademizi kıramayacak, kararlılığımızı asla zayıflatamayacaktır” denildi.

KIBRIS TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Ankara’daki terör saldırısında ölenlere rahmet, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Dernek Başkanı Yılmaz Bora, Ankara’daki saldırılarla ilgili yayımladığı taziye mesajında, Türkiye’de gerçekleştirilen “hain” saldırılarda çok sayıda insanın hayatını kaybetmesinin kendilerini derinden yaraladığını belirtti.

Saldırıları düzenleyenlere atıfta bulunan Bora, “Bu canilerin arkasında olanlar er geç hesap vereceklerdir” dedi.