BÜYÜKKONUK BELEDİYE BAŞKANI AHMET SENNAROĞLU

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Ankara’daki terör saldırısını kınadıklarını ifade ederek, bu nedenle pazar günü düzenledikleri Eko Gün’de planlanan müzikli eğlence ve gösterilerin iptal edildiğini hatırlattı.

Sennaroğlu yazılı açıklamasında, “Aylar öncesinden başlanılan eko gün hazırlıklarının sonuçsuz kalmaması, bölge halkına ve misafirlerimize karşı sorumluluklarımız gereği organizasyonun tamamı iptal edilmedi. Bilinmesini istiyoruz. Biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı olarak, her zaman olduğu gibi Anavatan Türkiye’nin yanındayız” dedi.

Sennaroğlu, açıklamasında ayrıca Kıbrıs Türk kültür ve değerlerini yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen Eko Gün’e katılan ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.

SÖNMEZLER OCAĞI’NDAN KINAMA

Sönmezliler Ocağı, Ankara’daki terör saldırısını kınadıklarını kaydederek, “Kıbrıs Türkü Türkiye ile etle tırnak gibidir. Sevinçte de tasada da Türkiye ile beraberiz” dedi.

Yazılı açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne yönelik saldırılar karşısında tek vücut olunması gerektiğini söyleyen Sönmezliler Ocağı Başkanı Erden Esenyel, “Terör Türk milletinin bütünlüğünü bozamayacak” ifadesine yer verdi.

MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ BENZER OLAYLARIN YAŞANMAMASINI DİLEDİ

Kıbrıs Mülkiyeliler Birliği Başkanı Ümit Gürtekin ise, Ankara’daki terör olayını kınadıklarını kaydederek, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diledi.

Gürtekin, yazılı açıklamasında Türkiye’deki acıyı ve üzüntüyü paylaştıklarını ifade etti.

Açıklamalarda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dilendi.