Edirne’nin Keşan ilçesinde yaşamını sürdüren ve 9 ay önce beyincik kanseri (Medulloblastom) hastalığına yakalanan 19 yaşındaki gencin tedavi için anne sütüne gereksinimi var. Yaklaşık 9 ay önce baş ağrısı neticesi gittiği hastanede beyincik kanseri teşhisi konulan 19 yaşındaki İsmail Polat Kaşıkçı, yaşam mücadelesi veriyor. Başkent Ankara Numune Hastanesi’nde ameliyat olan Kaşıkçı, hastalıktan kurtulmak için alması lazım gelen kemoterapi tedavisini kan değerleri düşük olduğundan binaen alamıyor. Trakya Üniversitesi’nde kemoterapiye giden Kaşıkçı’nın kan değerlerinin yükselmesi için anne sütü ile beslenmesi lazım geliyor .

“BAŞ AĞRISIYLA HASTALIĞI ÖĞRENDİK”

İsmail Polat Kaşıkçı’nın annesi 42 yaşındaki Türkan Kürklüoğlu, oğlunun hayata tutunabilmesi için elinden geleni yaptığını ancak tedavi için daha çok anne sütüne gereksinimi olduğunu belirtti. Oğlunun Medulloblastom hastası olduğunu açıklayan Kürklüoğlu, hastalığın baş ağrısıyla beraber ortaya çıktığını vurgulayarak, "Başım ağrıyor diyerek hastaneye gittik. 3- beş gün kadar devam eden bir baş ağrısıydı. Aynı gün hastanede bize tanı kondu. O tanıyla Başkent Ankara Numune Hastanesi’ne gittik. Orada ameliyata girdi. 9 saate yakın bir ameliyatı sürdü daha akabinde da beş gün yoğun bakımda kaldı. 1 ay Başkent Ankara ’da kaldık.

Oradan da Edirne’ye geçtik. Burada 2 ay bir radyoterapi tedavisi gördük. 3 ay kemoterapi gördük. Daha akabinde 1-1, beş ay ara verildi. Tekrar kemoterapiye başlandı. Bu süreç içerisinde bizim kan değerlerimiz çok fazla düşüyor. Düştüğü vakit da toparlamak çok fazla güç oluyor. O yüzden anne sütüyle bunu başardık. Anne sütünü çok fazla acil gereksinim duyuyorum. Bulmakta da zorluk çekiyorum. Zorlandığım için de vakit vakit kemoterapi almadan dönüyoruz. Bu da bizi çok fazla etkiliyor. Çocuğu da çok fazla yıpratıyor. O yüzden bir an önce toparlamamız ve tedaviye devam etmemiz gerek " diye belirtti .

"ANNE SÜTÜ VERMEDİĞİM ZAMAN KAN DEĞERLERİ ÇOK FAZLA DÜŞÜYOR" 

Anne sütünün kan değerlerini yükselttiğini dile getiren Kürklüoğlu, "Anne sütü vermediğim vakit kan değerleri çok fazla çok düşüyor. Düştüğü vakit da kemoterapi alamıyor. Kemoterapi alamadığı vakit da tümörün bir daha çıkma olasılığı çok fazla yüksek. O yüzden süt verdiğim takdirde kan değerlerini yükseltebiliyorum.

Anne sütünün herkese çok fazla çok yararı var. Ben bunu bir profesörden dinledim, onun istikametinde hareket ediyorum. Tümör beyin hücrelerinde olduğundan dolayı hareket merkezindeki hücrelerin tamamı alındı. Ve şu anda bana söylenilen ’beyin hücreleri alındı fakat beyinciğin içerisinde başı boz gezen bir sürü küçük hücre var’ dendi. Bu hücreleri de anne sütüyle ve tedaviyle hareketlendirebileceğimizi ve hareket edebilme kabiliyetini bir daha yükleyebileceklerini söylediler. Bunun üzerine de bu tümörü yenebilir dendi. Ben de anne sütüne çok fazla ağırlık ve ehemmiyet veriyorum" ifadelerini açıkladı .

"ÇOCUĞUMUN TEDAVİSİ İÇİN YARDIMA İHTİYACIM VAR" 

Oğlunu babasız büyüttüğünü dile getiren Türkan Kürklüoğlu, herhangi bir maddi ihtiyacının da bulunmadığı hatırlatarak, "Oğlum ameliyattan akabinde konuşamıyor. Ama yavaş yavaş bir daha bunu sağlamaya start verdi . Şimdi heceleyerek konuşuyor. Şimdi sadece ben ve yakınımdaki vatandaşlar konuşmasını anlayabiliyor. Derdini bir şekilde anlatmaya itina gösteriyor. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Sanıyorum bir konuşma terapistine çok fazla ihtiyacımız var. En azından bir daha konuşabilmesi için. Ben oğlumu babasız büyüttüm. Hala da babasız. Benim imkanlarım da sınırlı. Benim tedavi sürecinde çok fazla çok giderim oldu. Ben hiç kimseden bir şey istemiyorum. Kimseden bir şey beklemiyorum. Yalnızca çocuğumun tedavi süresinde, çocuğumun tedavisi için yardıma ihtiyacım var. Bu mevzuda yardımcı olabilecek duyarlı arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye belirtti .

Kaynak: Posta