Hüseyin Çiçek

İskele’ye bağlı Ziyamet köyünde yaşayan ve yaşları 4 ile 5 olan iki kızını 3 aydır göremediğini ve mağdur durumda olduğunu savunan Ozan Sülün’ün iddialarına çocukların annesi Funda Çayır ve ailesinden yanıt gecikmedi. 

Diyalog’a konuşan Funda Çayır, eski eşinin dün medyaya yansıyan açıklamalarının uzaktan yakından gerçekle ilişkisi olmadığını, çocukların kendisine Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından verildiğini belirtti. Funda Çayır, çocukların babasının da durumdan haberdar olduğunu ve çocukların yerlerini gayet iyi bildiğini söyledi.

Ozan Sülün’ün alkol ve kumar sorunu olduğunu, sık sık kendilerini rahatsız ettiğini ileri süren Funda Çayır, eski eşinin tüm iddialarının yalan olduğunu savundu.

Sürekli sorun çıkarıyor

Eski eşinin kızlarını görmesine asla engel olmadıklarını söyleyen Çayır, eski eşinin kızları görmek için her eve geldiğinde günün sonunda mutlaka olay çıkardığını, kendisini darp ettiğini ve polislik olduklarını aktardı. Çayır, eski eşinin sürekli olarak kendisini taciz ettiğini de iddia etti.

Çocukları, Sosyal Hizmetler Dairesi teslim etti

Yenierenköy’deki Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri de anne Funda Çayır’ı doğrulayarak, çocukların ihmal ve istismar edildiğine dair bulguda bulununca kendileri tarafından alındığını ve baba Ozan Sülün’ün ailesine koruyucu aile olarak verildiğini, annenin iyileşme göstermesi ve çocuklarını talep etmesi sonrasında da kendilerinin çocuklarını ebeveyni olan anneye teslim ettiğini söyledi. 

Çözüm yeri mahkeme…

Çocukların durumunu da takip altına aldıklarını belirten daire yetkililer, anne ile baba arasındaki ihtilafın kendilerini bağlamadığını ve bunun çözüm yerinin mahkeme olduğunu belirten yetkililer, kendilerinin daire olarak tek sorumluluklarının çocukların menfaati olduğunu ifade etti.

Babanın bu durumdan sonra sürekli olarak kendilerini de rahatsız ettiğini belirten daire yetkilileri, anne ile babanın arasındaki sorunun çözüm yerinin kendileri olmadığını, durumu ancak mahkemenin çözebileceğini, kendilerinin sadece çocukların menfaati ile ilgili kararlar aldığını söyledi.