YORGANCIOĞLU: “TOPLUMSAL DEĞERLERİMİZİN YAŞATILMASI VE GELECEK NESİLLERİMİZE TAŞINMASININ EN ÖNEMLİ GÜVENCESİ ANNELERİMİZDİR”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, toplumsal değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere taşınmasının en önemli güvencesinin anneler olduğunu vurguladı.

Mesajında, “Dünyanın en yüce ve en güzel görevini fedakarlık, sevgi, sabır ve güzelliği bir çatı altında toplayarak yerine getiren tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyor ve bu vesileyle onların hayatımızdaki önemini vurgulamak istiyorum” diyen Yorgancıoğlu, şöyle devam etti:

“Kıbrıslı Türk kadınları, sadece doğurganlıkla değil, sosyal, ekonomik ve siyasi çerçevede, pek çok konuda kendilerine yer bulmuş ve ülkemizin gelişmesinde büyük paya sahip olagelmiştir. Bu konuda, kadınlarımız anne olarak da böylesine meşakkatli, kutsal, özverili ve çok yönlü sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmektedir. Karşılıksız sevgi ve özveriyle bizleri büyüten, güzel nesiller yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs gererek hayata hazırlayan annelerimizdir. Yeni oluşan nesillerimizle birlikte toplumsal değerlerimizin yaşatılması ve gelecek nesillerimize taşınmasının en önemli güvencesi de yine annelerimizdir.

Hiç şüphesiz annelerin sadece bir gün hatırlanarak haklarının ödenmesi mümkün değildir. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, ilgiye ve sevgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz anlarda yanımızda durarak yardım ve desteğini esirgemeyen annelerimize hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermeliyiz. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve yaş eşitliği çerçevesinde, genç ve yaşlı bütün kadınlarımızın anneliklerini de her zaman hatırlamalıyız.

Bu vesileyle, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen, baş tacımız annelerimizin ‘Anneler Günü’nü en içten duygularımla kutlarım.”

ÜSTEL ANNELER GÜNÜ İÇİN MESAJ YAYIMLADI

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve UBP Milletvekili Ünal Üstel Anneler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Üstel mesajında, aile hayatının birleştirici unsuru olan annelerin, aşkın, hoşgörünün, fedakarlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansıması olduğunu söyledi.

Peygamberin “Cennet, annelerin ayakların altındadır” diyerek, anneliğin ne kadar kutsal ne kadar mübarek olduğunu ifade ettiğini söyleyen Üstel, “Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez” dedi. Üstel şöyle devam etti:
 
“Annelerimizin her zaman yanında olmak, yüzlerini güldürmek, gurur duyacakları evlatlar olmak, hiç şüphe yoktur ki, onlara verilebilecek en kıymetli armağandır. Çocukları söz konusu olduğunda hiç bir zorluktan yılmayan, onların mutluluğu, sağlığı ve en iyi şekilde yetişmesi için hayatları boyunca mücadele eden annelerimiz, ailenin temel direği, güçlü yarınların kurucularıdır. Toplum annelerin yetiştirdiği nesillerin omuzlarında yükselir. Güçlü ve parlak bir gelecek istiyorsak annelerimize en iyi şartları sağlayabilmeli, onların çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmeleri için tüm imkanları seferber etmeliyiz.

Bu bakımdan, bu anlamlı günde, annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, onların ilgisine layık olmak hepimiz için asli bir görev olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor; dünyanın bütün annelerine mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.”

KAMU-İŞ’TEN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, yaşayan ve kalplerde sonsuza kadar yaşatılacak olan tüm annelerin gününü sevgi ve saygıyla kutladı.

Kamu-İş Genel Sekreteri Erdoğan Özkan tarafından yayımlanan mesajda, evrensel bir gün olan Anneler Günü’nde dünyadaki tüm annelerin çocukları tarafından sevgi ve saygıyla kucaklanmak istendiğine vurgu yapıldı.

Karşılıksız tek sevginin ‘anne sevgisi’ olduğunu da ifade eden Özkan, kutsal varlıklar olan annelerin evlat sevgisini hiçbir sevgiye değişmediklerini de kaydetti.