Yasa dışı kürtaj skandalında soruşturma derinleştikçe, gömülü fetüs sayısı da artıyor. Dün Çatalköy yakınlarındaki Hz. Ömer Türbesi civarındaki ağaçlık alanda iki fetüs kalıntısı daha bulundu. Böylelikle gömülü bulunan bebek ve fetüs sayısı 7’ye çıktı

Girne’de önceki gün ortaya çıkarılan yasa dışı kürtaj olayıyla ilgili polisin çok yönlü soruşturması sürerken dün Çatalköy yakınlarındaki Hz. Ömer Türbesi civarındaki ağaçlık alanda iki fetüs kalıntısı daha bulundu.

4’ü doktor toplam 8 kişinin tutukluluğunun devam ettiği olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Polis olay yeri inceleme ekipleri arazideki incelemelerini dün de sürdürdü.

Hz. Ömer Türbesi’nin hemen üst tarafında gerçekleştirilen incelemelerde, birçok nokta kazıldı.

Zanlılardan birinin ifadesi uyarınca dün Hz. Ömer Türbesi civarında yapılan kazıda, iki fetüs kalıntısı daha saptandı. Böylece bulunan fetüs kalıntısı sayısı 7’ye yükseldi. Önceki gün bir de 7 aylık bebek cesedi bulunmuştu.
Bebek ve fetüsleri gömmek suretiyle “Suçu örtmek” suçuyla tutuklanan Ada Hospital güvenlik görevlisi, Zanlı Aziz Dağgün dün olay yerine getirildi.

6 adet fetüs ve 7 aylık bebekten DNA örneği alınmak üzere yarın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği öğrenildi.

Söz konusu kürtaj şebekesinin Türkiye’den hamileliği ilerlemiş kadınları ülkeye getirdiği ve hamilelik evresine bakılmaksızın kürtaj uyguladığı ifade ediliyor. Polisin olayı çok yönlü olarak araştırdığı ve şebekenin Türkiye’deki bacağını ortaya çıkarmak için soruşturmanın Türkiye’ye de sirayet etmesinin muhtemel olduğu belirtiliyor.

2013’ten beri yasa dışı kürtajların yapıldığı belirlenen Girne Ada Hospital’de görevli 4 doktor 1 hemşire, 1 ebe, 1 güvenlik ve 1 sekreter hakkında dün çıkarıldıkları mahkemede 3’er gün tutukluluk kararı alınmıştı.

Sağlık Bakanlığı da Ada Hospital’i 3 ay süreyle kapatmıştı.