İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, yaklaşık bir yıl önce kaldırıldığı hastanenin acil servisinde kaybolan Anşe Bilir'in oğlu Harun Murat Bilir, iddiaya göre bileklerini keserek hayatını kaybetti. Anşe Bilir'in eşi Remzi Bilir de 2 ay önce hayatını kaybetti. Bilir ailesinde sadece kızları Pınar Bilir kaldı. Acılı kardeş Bilir, "Annemin kaybolması ve babamın ölümünden sonra paronayik şizofren tedavisi gören kardeşim kendi isteğiyle aldığı ilaçları azaltmıştı. İntihar olayı beni çok üzdü tek başıma kaldım" dedi

Karşıyaka ilçesinde yaşayan Bilir ailesinin başına ilk felaket, 11 Kasım 2014 yılında geldi. İddiaya göre, sinirsel bozuklukları olan 70 yaşındaki Anşe Bilir, evde sinir krizi geçirince ailesi eve 112 sağlık ekiplerini çağırdı. Evde ilk tedavisi yapılan Anşe Bilir ambulans ile Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ambulans ile refakatçi gidemediği için Anşe Bilir'in kocası Remzi, kızı Pınar ve oğlu Harun Murat Bilir ambulansın hastaneye hareket etmesinden sonra kendi araçlarıyla hastaneye doğru yola çıktı. Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisinde tedavi olan Anşe Bilir, bir süre sonra ortadan kayboldu. Evinden kendi imkanları ile hastaneye gelen Remzi Bilir eşini ambulansla götürüldüğü hastanede bulamazken, olaydan sonra incelenen güvenlik kamerası görüntülerinde Anşe Bilir'in yalınayak hastaneden çıkıp Menemen yönüne doğru gittiği tespit edildi.

BABA ÖLÜNCE MİRAS ORTADA KALMIŞTI

Bilir ailesi, kaybolan Anşe bilir'i bulmak için fotoğraflarını sokak sokak dağıtıp bulmaya çalıştı. Ancak izine rastlamadı. Armalar devam ederken Bilir ailesi ikici bir şok yaşadı. Geçtiğimiz 10 Temmuz günü Anşe Bilir'in eşi Remzi Bilir kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Çiftin kızları Pınar ve oğulları Murat Harun Bilir, anneleri de bulunamadığı için, kalan otomobil, ev ve banka hesapları üzerinde hiçbir işlem yapamadı.

ÜÇÜNCÜ ŞOK İNTİHAR

Bilir ailesi üçüncü şoku ise dün yaşadı. Önce annesi kaybolan, daha sonra babası kalp krizinden ölen Pınar Bilir, kardeşi Harun Murat Bilir'den (43) haber alamayınca Karşıyaka Zübeyde Hanım Caddesi numara 95/1'de bulunan evine gitti. Eve giren Pınar Bilir, kardeşini kanar içerisinde yerde yatarken buldu. Şoke olan genç kadın, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde, bilekleri kesilen Harun Murat Bilir'in hayatını kaybettiğini belirledi. Evde inceleme yapan polis ekipleri Harun Murat Bilir'in intihar ettiğini belirledi. Harun Murat Bilir'in cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

ANNESİNİN KAYBOLMASI VE BABASININ ÖLÜMÜNDEN SONRA İLACINI AZALTMIŞ

Ön otopsi yapıldıktan sonra Harun Murat Bilir'in cenazesi yakınlarına teslim edildi. Bir yılda annesi kaybolan, ardından babası kalp krizinden ölen ve en son olarak kardeşi intihar eden Pınar Bilir şok üzerine şok yaşadı. Harun Murat Bilir'in cenaze namazı bugün ikindi namazını müteakip Soğukkuyu Camii'de kılındı. Cenazede ailesi dağılan Pınar Bilir zor ayakta durdu. Bir yılda zor günler geçiren Pınar Bilir'i yakınları ve arkadaşları sayesinde sakinleştirildi. Bir hayli bitkin görünen Pınar Bilir, "14 Kasımda bir yıl olacak annemin kaybolmasının üzerine. En son geçen hafta biri aradı, "Yeşilyurt'taki hastane bahçesinde anneniz kalıyor" diye. Gittik baktık ama o annem değildi. 10 Temmuzda babam vefat etti. Kardeşim paronayik şizofren tedavisi görüyordu. Annemin kaybolması ve babamın ölmesinden sonra kardeşim ilacını azaltmıştı, kendimi daha iyi hissediyorum diyerek. Ama maalesef intihar etti. Bir yıl içinde annem kayboldu, babam vefat etti, kardeşim intihar etti, tek başıma kaldım" dedi. Kılınan cenaze namazının ardından Harun Murat Bilir'in cenazesi Soğukkuyu Mezarlığında defnedildi.

Annesi kayboldu, babası öldü, kardeşi intihar etti..

Annesi kayboldu, babası öldü, kardeşi intihar etti..