Anonimus Hareketi, bir süredir haklı taleplerle mücadele verdiklerini savunduğu hayvancılara karşı sergilenen tutuklama eylemlerini eleştirdi ve tutuklamaları kabullenmemekte olduklarını belirtti.

Anonimus Hareketi Başkanı  Barış Mamalı, yaptığı yazılı açıklamada,  “bu olağandışı sistemde direnme hakkını kullananları saygıyla karşılamalıyız” dedi.

İktidarların fertlerin haklarını gözetmek ve devlet karşısında bireylerin haklı taleplerini yerine getirme yükümlülüğü olduğunu kaydeden Mamalı, özetle şunları iddia etti:

“Yaşamakta olduğumuz sistem haksızlık, talan, adaletsizlik ve hukuksuzluk üzerine kurulmuştur. Bu düzende yönetime karşı olağan olmak insana sadece ek haksızlıklar kazandırmaktadır.

Hayvancıların bu eylemleri, demokrasi ve adalet ilkeleri çerçevesinde saygıyla karşılanmalı ve üzerine ölü toprağı serilmiş bizleri bu sömürgen yapıya karşı ayağa kalkma noktasında iştahlandırmalıdır. Aksi taktirde sırayla her birimizin ve geleceğimizin mutlu azınlığın menfaatleri doğrultusunda sinek gibi ezilip bir kenara atılacağı açıktır.”