Mersin'den Silifke ilçesine Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs seferi konulmasına tepki gösteren Silifke Kooperatifleri otobüs şoförleri, belediye otobüsünün önünü kesti. Şoförler, Antalya-Ankara yolunu trafiğe kapattılar.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Mersin-Taşucu arasında toplu taşıma seferleri başlatması ve Mersin-Taşucu bilet fiyatları öğrenciler için 4 lira, diğer yolcular için ise 7,5 lira olarak belirlenmesinin ardından duruma tepki gösteren Silifke Kooperatifleri Otobüs şoförleri Belediye otobüsünün önünü kesip Ankara-Antalya karayolunu trafiğe kapattılar. Silifke Kooperatif Başkanı Ünal Ünüvar'ın ölümü ile ilgili Mersin Büyükşehir Belediye otobüslerinin Silifke'ye girmesinin etkenlerden biri olduğunu iddia eden otobüs şoförleri yolun ortasında belediye otobüsünü durdurup yere oturarak hareket etmesini engellediler. Oturma eylemleri ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı istifaya çağıran otobüs şoförleri, "Bizde evimize ekmek götürüyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi ekmeğimize mani oluyor. Biz Silifke hattına Belediye otobüsü istemiyoruz. Ölen Başkanımız bu konudan dolayı çok dertliydi" dedi.

Polis ekiplerinin de güvenlik önlemleri aldığı eylemde, Silifke Kooperatif otobüs sürücüleri belediye otobüsünün ön camına ölen Başkanları Ünal Ünüvar'ın fotoğrafının bulunduğu afişi asması ile belediye otobüs şoförünün tepkisi gecikmedi. Kooperatif otobüs şoförleri, belediye otobüs şoförüne tepki gösterdi. Kısa süreli yaşanan arbedede güvenlik güçleri otobüs şoförlerini zor yatıştırdı.

Silifke Kooperatif otobüsçüleri ile polis arasında kısa süreli gerginlik devam etti. Belediyenin bu otobüs hattını kaldırmasını isteyen sürücüler, eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Polis ekipleri, sinirleri gergin olan sürücüleri sakinleştirmek için uğraştı.

Eylem sırasında yolcular ise panikledi. Belediye otobüsünün arka kapısından çıkartılan bazı yolcular ise olay yerinden uzaklaştırıldı. Yaklaşık 3 saat süren gerginlik sırasında otobüs sürücüsünün dışarı çıkmasına izin verilmedi. Yolcuların indirilmesinin ardından belediye otobüsünün gitmesine izin verildi.