Antalya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi için kente gelen ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçişleri sırasında D400 karayolunun tamamı yaklaşık 25 dakika trafiğe kapatıldı. Antalya-Serik ve Serik-Antalya yolunda uzun kuyruklar oluştu.

G20 üyesi ülkelerin liderleri Antalya Belek'te düzenlenecek zirveye katılmak üzere Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. ABD Başkanı Barack Obama ve beraberindeki heyeti taşıyan Air Force One uçağı saat 06.58'de Antalya Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı. Başkan Obama, karşılamanın ardından geniş güvenlik önlemleri altında karayolu ile zirvenin yapılacağı otele hareket etti. Ardınan saat 10.00'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Antalya Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı. Başkan Putin, karşılamanın ardından geniş güvenlik önlemleri altında karayolu ile zirvenin yapılacağı otele hareket etti. Obama ve Putin'in geçişleri sırasında Antalya'dan ve Serik'ten D400 karayolu trafiğe tümüyle kapatıldı. Uzun kuyrukların oluştuğu trafik 25 dakika sonra kontrollü şekilde açıldı.

Öte yandan, G-20 Liderler Zirvesi güvenliği için Antalya-Serik yolu güzergahında düzenlemeler yapılmıştı. Belek bölgesinde yapılacak G-20 Liderler Zirvesi güvenliği için yol güzergahlarında yapılan düzenlemeler kapsamında Antalya-Serik yolu gidiş hattı trafiğe kapatılarak protokol yolu olarak kullanılmaya başlandı. Şehir merkezine geliş yolu ise çift yönlü gidiş dönüş yolu oldu. Protokol yolunda bariyer ve plakalarla kapama işlemi yapıldı. Hem Kundu hem de Serik yolu üzerinde her 50 metrede bir güvenlik amaçlı polisler görev yapıyor.