Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahili, sıcaktan bunalanların akınına uğradı.

Hava sıcaklığının 35 derece, nem oranının ise yüzde 30'larda olduğu Antalya'da hafta içi olmasına rağmen sahiller tatilcilerle doldu taştı. Konyaaltı Sahili'nde aileleriyle birlikte gelen vatandaşlardan bazıları denize girerek serinlemeye tercih ederken bazıları ise kumsalda güneşlenmeyi tercih etti. Sıcakta denizi tercih etmeyenlerin adresi ise sahil bandındaki ağaçların gölgelikleri oldu. Ağaç gölgeliklerinde çimlere uzanıp uyuyanlar ile yine aynı gölgeliklerde piknik yapanlar renkli görüntüler oluşturdu.

"NEM YORUCU AMA SORUN DEĞİL"

İsveç'ten tatil için Antalya'ya gelen Yasin Çakıroğlu (9), her yıl Antalya'ya geldiklerini söyledi. İsveç'te üşüdüklerini ancak Antalya'da sıcakların iyi geldiğini belirten Çakıroğlu, tatilin keyfini denizde çıkardığını ifade etti.

Yüksel Çakıroğlu ise, son günlerde nem oranının yüksek olması nedeniyle biraz zorlandıklarını belirterek, "İsveç'te çok bulamadığımız havalar. O yüzden hemen her yaz gelip burada denize giriyoruz. Sıcağın keyfini çıkarıyoruz. Özellikle son günlerde nemden dolayı çok sıcak oldu o biraz yorucu oldu ama sorun değil" diye konuştu.

"SÜT MISIRA RUSLARIN İLGİSİ DAHA ÇOK"

Kimisi denize girerek, kimisi güneşlenerek tatilin tadını çıkarırken, tatili okul harçlığını kazanmak için çalışanların adresi de sahiller oldu.Süt mısır satan 15 yaşındaki Emre Biçer, 6 yıldır yaz tatillerinde mısır satarak harçlığını çıkardığını söyledi. Süt mısıra özellikle Rusların ilgisinin yoğun olduğunu belirten Biçer, "Antalya'nın sıcağı altında ekmek parası için uğraşıyorum. Sıcağa 6 yıldır alıştım artık. Satışlar herkes soğuk içeceklere yöneldiği için düşük. Mısırların tanesi 4 TL ancak akşama doğru satışlar oluyor. Mısıra Ruslar'ın ilgisi daha çok. Türkler genelde indirimli almak için uğraşıyor" dedi.