Antalya'da 35 derece olan sıcaktan bunalan ve hafta sonunu fırsat bilenler soluğu Konyaaltı sahilinde aldı.

Antalya'da hava sıcaklığının 35 dereceyi göstermesi ile hafta sonunu da fırsat bilen tatilciler, Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahiline akın etti. Bazı tatilciler denize girerken, bazıları ise güneşlenmeyi tercih etti. Denizin tadını ise yine en çok çocuklar çıkardı. Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü verilerine göre bugün kent merkezinde sıcaklık 35 derece, nem oranı yüzde 30, deniz suyu sıcaklığı ise 30 derece olarak ölçüldü.

Hollanda'dan Antalya'ya tatile gelen Kezban ve Zeki Önaçan çifti, Antalya'ya geçen yıl da geldiklerini belirtti. Hava sıcaklığının normal olduğunu belirten çift, "Antalya'nın denizi çok güzel, geçen yıl da gelmiş çok beğenmiştik. 10 gün daha tatilimiz var. Nem oranı ilk günlerde çok yüksekti ancak şu günlerde biraz düştü" dedi.

Diyarbakır'dan Antalya'ya gelip sahilde simit satan Kerim Taşkın ise, 7 kardeş olduklarını ve babalarına destek olmak için çalışmak zorunda olduklarını belirterek, "Antalya'ya ekmek paramı çıkarmak için geldim. Sahilde simit satmak zor ama aynı zamanda eğlenceli. Pazar günleri günde bin 500 simit satıyoruz ekip olarak. Simide yabancıların talebi daha çok, Türkler pazarlığı çok yapıyor, yine de memnunum durumdan. Hem çalışıp hem tatil yapıyoruz" diye konuştu.

Uzmanlar hava sıcaklığının yüksek olduğu öğle saatlerinde özellikle tansiyon ve kalp rahatsızlığı bulunanlar ile çocukların dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Antalya’da sıcaktan bunalanlar sahile akın etii

Antalya’da sıcaktan bunalanlar sahile akın etii