Gamze Pir Baykur

İskele Boğazı sahilinde Boğaz Hotel’e ait bulunan ve kaçak olduğu iddia edilen yapıların İskele Belediyesi tarafından yıkımını önlemek için Boğaz Hotel Direktörü Mehmet Erülkü tarafından açılan “Ara emri” davası dün ikinci kez görüşüldü.

İskele Belediyesi adına mahkemede hazırda bulunan Avukat Hakkı Önen, belediye dosyasını ve yemin varakasında bulunan beyanlar ile iddiaları incelemek üzere mahkemeden tehir talep etti. İskele Kaza Mahkemesi Başkanı Kıdemli Yargıcı Melek Esendağlı ise istidayı dinlemek üzere 23 Eylül tarihine tehir etti.

Önen: “Davacılar konu bölgede telleme yapıyor…”

İskele Belediyesi adına mahkemede hazırda bulunan Avukat Hakkı Önen, tebliği aldıklarını ancak  yemin varakasındaki beyanları ve iddiaları inceleme fırsatı bulamadıklarını beyan etti. Daha önce belediye dosyasında yapmış olduğu bazı incelemelerde ters iddialar olduğunu belirten Önen, belediye dosyasını tekrar incelemesi gerektiğini söyleyerek mahkemeden tahir talep etti.

Mahkeme emri ellerine geçtikten sonra bugüne kadar ve bundan sonra da verilecek güne kadar verilen emre uyacaklarını belirten Önen, davacıların konu bölgede telleme yaptığı yönünde bilgi edindiğini dile getirdi.

Aziz: “Tedbir aldık…”

Davalı Mehmet Erülkü’nün avukatı Menteş Aziz ise mahkemede söz alarak konu bölgede ekstra bir şey yapmadıklarını, sadece belediyenin yaptığı harabiyet, pislik ve çirkin görütüyü önlemek için tedbir aldıklarını belirtti.

Envantör raporu ibraz edildi…

İskele Kaza Mahkemesi’nde görevli İcra memurları tarafından yıkım yapılan bölgede incelemelerde bulunuldu. İcra memurları tarafından yapılan inceleme sonucunda hazırlanan envantör raporu ise mahkemeye ibraz edildi.

İstida tehir edildi…

İskele Kaza Mahkemesi Başkanı Kıdemli Yargıcı Melek Esendağlı, istidayı dinlemek üzere 23 Eylül tarihine tehir ederken, geçici ara emrinin ise yürürlükte kalmasına emir verdi.