Hüseyin Çiçek

Eski Lefkoşa-Gazimağusa anayolu üzerinde, aşırı sürat ve dikkatsizlik nedeniyle meydana gelen trafik kazası görenleri hayretler içerisinde bıraktı. Ten-Ten fabrikası yakınlarında dün sabah saatlerinde gerçekleşen kazada van araçla çarpışan salon araba ortadan ikiye bölündü.
Kazada ölen ya da ağır yaralanan olmaması büyük bir mucize olarak yorumlandı.

Polisten alınan bilgiye göre kaza saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Mehmet Ali Demir isimli sürücü yönetimindeki FY 773 plakalı salon aracı ile Gazimağusa istikametine seyrettiği esnada aşırı sürat ve dikkatsizlik sonucu karşı şeride geçerek, Dilaver Emirler’in yönetimindeki JJ 047 plakalı araç ile yüz yüze çarpıştı.

Aracın arkası 20 metre ilerde bulundu

Çarpışmanın etkisiyle ikiye bölünen araç yolun sağından çıkarak takla attı ve tavanı üzerinde durdu. Aracın ayrılan diğer kısmı ise olay yerinden 20 metre ileride bulundu.  Kazadan alevlenen araç, olay yerine ilk giden ambulanstaki yangın tüpü ile söndürüldü. Kazada yaralanan salon aracın sürücüsü Mehmet Ali Demir, Van aracın sürüvüsü Dilaver Emirler ve van araçta yolcu olarak bulunan Şenol Kemaloğlu, Gazimağusa Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kurtulması büyük şans

Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazaya tanıklık eden ve salon aracın ikiye ayrılmış hurda halini gören vatandaşlar, “Bu araçtan sağ çıkması çok büyük bir şans, verilmiş sadakası vardı” şeklinde konuştu. Polisin kaza ile ilgili soruşturması sürüyor.