Demokrat Parti Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, Bayrak Radyosu’nda yayınlanan Günün Panoraması Programı’nda, partisinin hangi koşullarda olası bir koalisyonda yer alabileceğini anlattı.

Arabacıoğlu, bu akşam saat 19:00’da toplanacak Parti Meclisi’nin Serdar Denktaş başkanlığındaki heyete hükümet kurmaya yönelik müzakereleri yürütme ve sonuçlandırma yetkisi vereceğini kaydetti.

Parti Meclisi’nde, partiden istifa eden milletvekilleri ile olası bir koalisyona destek vermeleri halinde nasıl bir ilişki yürütüleceğinin de tartışılacağını ifade eden Arabacıoğlu, “Parti tabanını en çok rahatsız eden nokta budur. Bu akşamki toplantıda da en çok tartışılacak nokta bu olacak” dedi.

Ekonomik ve Mali Protokole ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Arabacıoğlu, DP’nin ortak olacağı bir hükümette Ekonomik Protokole ne doğrudan imza atacak bir pozisyonda ne de toptan reddedecek bir yapıda olmayacağını vurguladı.

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın “ Eroğlu-DP hükümeti kurulacak müzakere süreci sabote edilecek” şeklindeki yaklaşımını da değerlendiren Mustafa Arabacıoğlu, DP’nin Kıbrıs konusundaki hassasiyetlerinin herkesçe bilindiğini, Talat’ın bu söylemle toplumsal algı yaratarak DP’yi karalamaya çalıştığını söyledi.

Arabacıoğlu, “Eroğlu döneminde de Sn Talat’ın kendi Cumhurbaşkanlığı döneminde de, bugün itibarıyla Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı’nda da gerçekleşen toplantılarda biz hassasiyetlerimizi hep dillendirdik ve bu hassasiyetler kamuoyu tarafından bilinmektedir. Biz kimsenin önüne takoz koyma niyetinde değiliz” diye konuştu.