Evrim Kamalı

Lefkoşa’da park halindeki araç içerisinden fotoğraf makinesi ve kamera çalan zanlılar Halil Kâhya ve Mert Köymen tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Kemal Erdelhun bulguları aktardı. Erdelhun, huzurda bulunan zanlılar Halil Kâhya ve Mert Köymen’in 21 Ekim 2016 tarihinde 15.00 – 16.30 saatleri arasında Lefkoşa’da Tanzimat Sokak üzerinde park halinde bulunan Artun Korudağ’a ait araç içerisinden bir adet video kamera ve aparatları ile bir adet fotoğraf makinesi çaldıklarını söyledi.

Yolda buldukları telefonu da sattılar

Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yapılan ileri soruşturmada zanlıların aynı tarihte sahibi henüz tespit edilemeyen bir adet cep telefonunu da yerde bularak çaldıklarını belirten polis konu malzemeleri Lefkoşa’da iki ayrı iş yerine sattıklarının tespit edildiğini belirtti. Polis memuru Kemal Erdelhun zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın devam etmesinden ötürü zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı 2 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.