Çiğdem Aydın

Başkent Lefkoşa’da önceki gün gece gerçekleştirilen trafik ve huzur operasyonunda, Surlariçi bölgesinde polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve bu esnada arkasındaki polis arabasına çarpan araçta yapılan aramada 600 gram ağırlığında toplam 193 paket uyuşturucu ele geçirildi.

Mesele ile bağlantılı olan Halil Eker ve Ekrem Kazak tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis olayla ilgili bulguları mahkemeye aktardı. Zanlılar Halil Eker ve Ekrem Kazak’ın 3 Eylül tarihinde saat 20.30 raddelerin de Lefkoşa surlar içinde polis tarafından takip edildiklerini ve durdurulmak istenmeleri üzerine kaçmaya çalıştıklarını söyleyen Polis, olayın akabinde zanlıların kaçmaya çalıştıkları esnada arkalarında olan polis aracına çarparak durduklarını ve yakalandıklarını aktardı.

Polis, zanlıların aracı içerisinde yapılan aramada ise yolcu koltuğunun önünde naylon poşet içerisinde 

Ekrem Güney’den getirdi…

193 paket yaklaşık 600 gram sentetik cannabionit türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti.

Zanlıların gönüllü ifade verdiğini, Ekrem Kazak’ın ifadesinde konu uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’a yasadışı yoldan geçerek daha önceden anlaştığı bir şahıstan alıp geldiği beyanında bulunduğunu söyledi. 

Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ve mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 1 şahsın arandığını belirterek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Son pişmanlık neye yarar…

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlılar “Üzgünüz, işlediğimiz suçun farkındayız özür dileriz” diye beyanda bulundu.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmalarına emir verdi.