Ulaştırma Bakanlığı Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi, dairenin şube amirlerinden Salih Boran ve çalışan Ahmet Çoğaloğlu hakkında bugün bir gazetede çıkan haberi “maksatlı ve kötü niyetli” diyerek yalanladı.

Dairenin yazılı açıklamasında, adı geçen iki personelin “zem ve kadih” davası açtığı da duyuruldu.

“Yolsuzluk” iddiasında bulunulan sözkonusu haberle kurum çalışanları yanında  dairenin de zan altında bırakıldığı belirtilen açıklamada, “İsmi geçen personelin başarılı kariyerleri tahkir edilmeye, bulundukları mevkiiyle ilgili küçük düşürülmeye çalışıldığı” kaydedildi.

Çalışanlarla ilgili ne bir mahkeme veya disiplin soruşturması, ne de iddia edildiği gibi Ulaştırma Bakanlığı’na yapılmış bir ihbar veya şikayet olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kurumumuzun ve çalışanlarımızın isnat edilen suçlamalarla ilgisinin olmadığını ve yapılan yayına da itibar edilmemesi gerektiğini duyururuz. Çalışanlarımızla ilgili değil şikayet ve soruşturma, en ufak bir memnuniyetsizlik dahi olmadığını ve hukuka itibar eden çalışanlarımızla iftihar ettiğimizi de belirtiriz.”

MOTORLU ARAÇ SATICILAR VE İTHALATÇILAR BİRLİĞİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Motorlu Araç Satıcılar ve İthalatçılar Birliği Başkanı İbrahim Akın da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Araç Kayıt Dairesi’nde çalışan iki personelin “işlem prosedürünü hızlandırmak ve sorunsuz kayıt yapılmasını sağlamak için rüşvet aldığına” dair iddialara yer veren haber eleştirildi.

Rüşvet iddiaları ile ilgili bugüne kadar hiçbir üyenin Birliğe şikayet başvurusunda bulunmadığını dile getiren Akın, bu gibi haberlerle araç satıcılarının da zan altında kaldığını vurguladı.

Akın, sektörü rahatsız eden dayanaksız ve tutarsız haberlere toplumun itibar etmemesini de istedi.