Araç takip adından da herkesin anlayacağı gibi araçların takibini yapmaktadır, Ama araçlar giderken arkadan değil teknolojileri kullanarak araç takip işlemleri yapılmaktadır.

  Araç takip sistemleri araçları araç takip cihazları aracılığı ile çalışmaktadır. Araç takip sistemleri ile araç sahipleri araçlarının hangi saatte nerede ne zaman durdu, ne zaman hareket etti nerelere gitti gibi soruların cevaplarını öğrenebilirler. Bu sebeple araç takip sistemi en çok şirket ve firma sahipleri kullanmaktadırlar. Onların işleri nede ayrı bir avantajı bulunmaktadır araç takip sistemlerinin. Üstelik araç takip sitemleri ile aracını nerelerde öğrenmenizin yanı sıra aracı bizzat kendiniz kullanıyormuş gibi araçlar hakkındaki tüm verilerden haberdar olmanızı sağlamaktadır.

 

  Araç takip sitemleri sayesinde hangi bilgilerden haberdar oluruz?

 

             Araç takip sistemlerinde genelleme ile anlatılacak olursa eğer araçların tüm koordinatlarını öğrenme imkânına sahipsinizdir. Üstelik aracın hangi semtte veya hangi ilde olduğunu bile de öğrenme imkânınız bulunmaktadır. Aslında araç takip sistemlerinin araç sahiplerine sağladığı en büyük yarar aracı kullanan şoförün trafik kuralarına ne kadar uymadığını öğrenmenizi sağlayacaktır. Bu sayede şoförlerinizi ne kadar hızla gittiğini bir anda aniden gaza ve ya frene bastığını hız sınırını aşması gibi trafikte çıkabilecek problemleri anında tarafınıza bildirecektir. Araç sahiplerine araçlarını gün içerisinde kaç km gittiğini bile araç takip sistemi sayesinde tarafınıza ulaşacak bilgiler arasında yer almaktadır.

 

 Araç takip sistemi konumu nasıl belirlemektedir?

 

             Araç takip sistemlerinin en temel özelliğinden biriside konum belirlemesidir. Bunu sağlamak için ise uyduların yararlanılmaktadır. Araç takip sistemlerinde kullanılan uydu sistemi ise GPS udu denilmektedir. Bu sistem ise en az 4 uydu ile birlikte çalışmaktadır. Bunu böyle olmasını sebebi ise uydunun dört boyutlu olmasından kaynaklanmaktadır. GPS uyduların merkezi bellidir. Cihazlar lokasyonları belli bir noktaya ulaştırmaktadır. Böylece cihazın yerini tespit etmiş olurlar. GPS uyduları radyo sinyalleri göndererek iki farkı radyo sinyali GPS uyduları tarafından yayılmaktadır… GPS uydusu şile lokasyonun tespit edilmesi amaçlanan yerin hassasiyeti çeşitli ölçüm teknikleri gibi bilgiler bulunmaktadır.

 

 Araç takip sistemlerini kişilere faydaları nelerdir?

 

             Araç takip sistemleri denilince akıllara sadece araçları takip etmek için satışı yapılmaktadır. Araç takip sistemleri çok farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Araç takip sistemleri bireysel veya kurumsal kullanıcıların araç takip sitemini seçmelerindeki tek amaçları kendilerine faydalı olmasıdır. Bireysel kullanıcılar araç takip sistemleri ile yaşı küçük ve hasta aile fertleri birinci dereceden yakınlarının takibini gerçekleştirmek amacıyla bu uygulamayı seçerler. Böylelikle yakınlarının ne zaman nerede olduklarını merak etmeden yerlerini tespit ederler.

 

            Kurumsal kullanıcılar ise taşımacılık, lojistik araç kiralama ve kargo gibi alanların yanında kendine ait aracı olan tüm şirketler araçlarını nereden ne zaman ne yaptıklarını öğrenmek için bu sistemden yaralanırlar. Ayrıca bu sayede araçlarındaki çalışanların ve yolculuk yapanların de bir nebze de olsa can güvenliğini sağlamış olurlar.