Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) kampüsü içerisinde PKK sempatizanı olduğu ileri sürülen doğu kökenli ve ülkücü öğrenciler arasında çıkan kavga sonucu tutuklanan 20 zanlı dün teminat talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Olayla ilgili aranan 3 öğrenci ise önceki gün tespit edilerek gözaltına alındı. Kavga sonucu tutuklanan 20 öğrenci teminata bağlanırken, 3 öğrenci de dün mahkemeye çıkarılarak haklarında bir gün tutukluluk emri alındı. 

Teminat duruşmasında olayla ilgili bilgileri aktaran polis, sosyal medyada Kürdistan bayrağını paylaştığı gerekçesi ile Hadi Türkmenoğlu’nu, yine aynı üniversitede okuyan Onur Albayrak yanına aldığı arkadaşları ile birlikte ciddi şekilde darp ettiğini söyledi. 

Polis, kavganın yaşandığı günün akşamında, saat 17.00 sıralarında Kürt ve Ülkücü öğrencilerin kanunsuz olarak üniversite içerisinde toplandığını kaydetti. 

3 öğrenci bir gün daha tutuklu

Polis, Doğu kökenli oldukları tespit edilen, Murat İşik, Mustafa Hakkı Durmaz, Mustafa Yalgetkin, Mahmut Arsu, Serdar Birgin, Ferit Tokak, Hüseyin Tokay, Ahret Tokay ve Özgür Zeyrek’in bir taraf olduğunu belirtti. Polis, Ülkücü oldukları tespit edilen Mustafa Kaymak, Emrah Sarıçiçek, Mert Samet Karagüzel, Mustafa Can Demir, Burak Yılmaz, Mehmet Bozkuş, Doğan Yakup Aygün, Saleh Rabia ve Mohammad Alkouz’un bir taraf olup iki grubun birbirilerine girdiklerini ifade etti. Elleri ve ayakları ile birbirlerini ciddi şekilde yaralayan zanlıların kısa sürede tespit edilerek tutuklandıklarını belirten polis, zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında 2 gün tutukluluk emri alındığını söyledi. Bu süre içerisinde ifadeler aldıklarını ve aranan 3 öğrencinin tespit edilerek gözaltına alındığını kaydeden polis, 20 zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini belirterek teminata bağlanmalarını talep etti. Polis, önceki gün tespit edilerek gözaltına alınan 3 öğrencinin ise bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Bin lira nakit yatırdılar

Mahkeme, 2 gündür tutuklu bulunan 20 zanlının 1000 TL nakit teminat yatırması ve haftada 2 gün polise giderek imza atmaları şartları ile serbest kalmalarına karar verirken, yeni tespit edilen 3 zanlı hakkında da bir gün tutukluk emri verdi.