Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu (TCEP) 17 Mayıs “Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü” etkinlikleri çerçevesinde “Beden Politikaları ve Eğitim” paneli düzenleyecek.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu’ndan yapılan açıklamaya göre, lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks (LGBTİ) bireylere yönelik farkındalığı artırmak için bugün 18.30’da ODTÜ Kalkanlı ’da ve yarın 18.30’da KTÖS Lefkoşa lokalinde “Beden Politikaları ve Eğitim” paneli düzenlenecek.

ARASTA’DAKİ ÇALIŞMA

Açıklamaya göre Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platforumu 17 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde, cumartesi günü Arasta Kadınlar Pazarı Meydanı’nda da bir çalışma gerçekleştirdi.

TCEP aktivistleri iç mimar Pembe Birinci ve ressam Hüseyin Özinal’ın gökkuşağı bayrağı renklerinden yola çıkarak üçgen formunda hazırladığı çalışma Lefkoşa Türk Belediyesi’nin teknik yardımlarıyla kuruldu.

TCEP’ten yapılan açıklamada etkinlikle ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Bu çalışma hazırlanırken yola çıkılan düşünce 2. Dünya Savaşı toplama kamplarında erkek eşcinsellerin pembe, kadın eşcinsellerin siyah üçgen takma zorunluluğuydu. Biz TCEP bileşenleri olarak ayrımcılığa hizmet eden düşüncelerden uzaklaşarak üçgenlerimizi bütün ayrımcılığa uğrayan, dışlanan, ötekileştirilen kesimleri kucaklayan gökkuşağı renkleri ile hazırladık. Çünkü renklerimizle varız ve çeşitliliğimizle güzeliz.”

ONUR YÜRÜYÜŞÜ 21 MAYIS’TA...

Açıklamaya göre etkinlikler 21 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de Dereboyu’nda eski Suitex binası önünde başlayacak “Kıbrıs Onur Yürüyüşü”yle sona erecek.

1463390900.jpg

17 MAYIS...

Dünya Sağlık Örgütü’nün eşcinselliği, hastalıklar listesinden çıkardığı tarihe işaret eden 17 Mayıs, tüm dünyada Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü olarak anılıyor.

Gün dolayısıyla dünyada LGBTİ bireylere uygulanan cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli ayrımcılık ve şiddetin karşısında durmak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

1463390902.jpg