Evrim Kamalı

Lefkoşa’da 7 Temmuz 2015 tarihinde aracında ölü olarak bulunan Arda Erkan ile bağlantılı yürütülen soruşturma kapsamında “uyuşturucu alma verme, tasarruf” suçlarıyla ilgili olarak aleyhlerine toplam 25 dava getirilen sanıklar Salih Kahraman, Şakircan Özselmanoğlu, Erol Tayfur, Doğuş Erzem, Mustafa Kavaz dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde bazı davalardan beraat ederlerken bazı davalardan suçlu bulunup mahkûm edildiler.

Başkan Ömer Güran ve yargıçlar Rauf Kürşat ve Vedia B. Barkın’dan oluşan heyetin huzurunda görüşülen uzun soluklu davanın ardından heyetin sanıklar aleyhine vermiş oldukları kararı Yargıç Kürşad açıkladı. Yargıç, sanıkların aleyhine toplamda 25 dava getirildiğini, bu davaları tek tek incelediklerini, bazı davalardan sanıkları suçlu bulduklarını, bazılarından ise sanıkları mahkûm edecek emareler ve kesin olgular olmamasından ötürü mahkûm edemediklerini açıkladı. 

Yargıç Kürşad davanın esasını oluşturan 147 paket yani 500 gram ağırlığında sentetik cannabinoid suçlarından aleyhlerine dava getirilen sanıklar Salih Kahraman, Erol Tayfur ve Mustafa Kavaz’ın arasından Erol Tayfur aleyhine sanıkların ifadelerinden başka bir emare olmadığını belirterek bu davadan Erol Tayfur’u beraat ettirdiklerini, diğer iki sanık Kahraman ve Kavaz’ın ise vermiş oldukları gönüllü ifadelerinde ve konu uyuşturucu maddelerin yerini bilmelerini göz önünde bulundurarak mahkûm ettiklerini kaydetti. 

Yargıç diğer sanıkların da tasarruflarında bulunan ve ifadelerinde kabul ettikleri suçlardan mahkûm ettiklerini, aleyhlerine getirilen ve ispat edilemeyen davalardan da beraat ettiklerini belirtti.

Savcılık, sosyal tahkikat raporu istedi

Heyetin vermiş olduğu kararı açıklamasından sonra İddia Makamı adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol, yaşları 25 yaşından küçük olan sanıklar aleyhine sosyal tahkikat raporu hazırlanması ve sabıkalarının hazırlanması için süre talep ederken, sanık avukatları da sanıklar lehine olacak hafifletici nedenleri sunmak için bir süre talep etti. 

Mahkeme heyeti beyanlar ışığında davayı 3 Haziran’a erteledi.