Lefkoşa’da Trafik Ekipleri ile Cürümleri Önleme Şubesi tarafından gerçekleştirilen rutin kontrollerde aracında uyuşturucu madde bulunan zanlı Hakan Aldemir gözaltına alınarak dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Polise ifade veren zanlının uyuşturucu maddeyi, Arda Erkan olayından sonra ele geçirilen 145 paket sentetik cannabionid türü uyuşturucu ile ilgili tutuklanan sanık Erol Tayfur’dan aldığını itiraf ettiği açıklandı. Polis, 12 Ağustos tarihinde Lefkoşa’da Trafik Ekipleri ile Cürümleri Önleme Şubesi tarafından gerçekleştirilen rutin kontrollerde zanlıya ait araçta yapılan aramada yarım gram bonzai türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.

Polis, gözaltına alınan zanlının ifade vererek uyuşturucu maddeyi şuanda uyuşturucu suçundan dolayı cezaevinde tutuklu yargılanmayı bekleyen sanık Erol Tayfur’dan Temmuz ayı içerisinde 150 TL karşılığında 2 gram aldığını itiraf ettiğini açıkladı.

Zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, ilk etapta 1 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.