Nadire Bahadi

Lefkoşa’da uyuşturucu nedeni ile 26 yaşında hayatını kaybeden Arda Erkan ölümünün birinci yılında anıldı. Arda Erkan için dün saat 10:00’da Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki kabri başında anma töreni gerçekleşti. Arda’nın ölüm yıl dönümü nedeni ile gerçekleştirilen anma töreninde dinmeyen gözyaşları vardı. Dost, arkadaş ve sevenlerinin katıldığı anma töreninde Arda’nın kabri çiçeklerle donatılırken, uyuşturucuya karşı kenetlenme ve güçleri ortaya koyarak gençleri uyuşturucu tacirlerinin elinden kurtarma çağrısı yapıldı.

“Arda’yı sevgi ve özlemle anıyoruz”

Arda Erkan’ın anma töreninde söz alan baba Mustafa Erkan konuşmakta güçlük çekti. Kelimelerin boğazında düğümlendiğini söyleyen baba Mustafa Erkan, Arda’nın 1’inci yılı nedeni ile düzenlenen anma töreni için bir basın bildirisi yayınladı. Erkan basın bildirisinde Arda için “Unutmadık, unutmayacağız” dedi. Bazı olayların insanların hayatına damga vurduğunu ve adeta milat olduğunu söyleyen Erkan, henüz 26 yaşında olan Arda’nın gidişinin de milat olduğunu kaydetti.  Arda’nın hayatını kaybetmesinin ardından hem ailesi hem de sevenlerini yasa boğan bu kaybın inanılması güç, ömür boyu kalacak olan bir ağrı kaldığını ifade eden acılı baba,  “Çocuklarını yaşatmayı beceremeyen bir ülkenin en pisipisine hayattan koparılıp alınmış gençlerinden biriydi Arda” diyerek düşüncelerini aktarmaya çalıştı.  Acılı baba, Arda’nın kendi hayatıyla ödediği uyuşturucu illetine karşı mücadele etmeyi ve topluma yol gösterici olmayı hedef seçtiklerini açıkladı.

arda-erkan1.jpg

“Mezarını ziyaret etmek üzücü”

Arda Erkan için düzenlenen anma töreninde yakın arkadaşı Emrah Yılmazer’de söz aldı. Arda’nın hayatını kaybetmesinin üzerinden 1 yıl geçtiğini söyleyen Emrah Yılmazer, “gönül isterdi ki bayramda Arda’nın mezarını ziyaret etmek yerine Arda ile daha güzel bir ortamda birlikte olalım” şeklinde konuştu. Ülkede uyuşturucu ile mücadelenin yüksek boyutlara ulaştığını söyleyen Yılmazer, 16 yıllık arkadaşlarını mezarı başında ziyaret etmekten dolayı üzüntü duyduklarını belirtti.

Yılmazer, Arda’nın ailesine ve sevenlerine sabır diledi.

“Uyuşturucu konusunda 30 yıllık ihmal ”

Başbakanlık Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise anma töreninde yaptığı açıklamada Arda’nın hayatını kaybettiği gün ailesi ve sevenlerinin olduğu gibi kendisinin de yüreğinin parçalandığını söyledi. Arda Erkan’ın uyuşturucu ile mücadelede ‘sembol’ haline geldiğini vurgulayan Karaokçu, “Başka Arda’lar ölmesin” sloganı ile geçen yıl düzenlenen etkinliği geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.