“NORMAL BİR ÖLÜM DEĞİL”: Lefkoşa’da bir araç içerisinde ölü bulunan ve kanında Bonzai, Extacy ve alkol tespit edildiği iddia edilen Arda Erkan’ın babası Mustafa Erkan, oğlunun uyuşturucu krizi nedeniyle yaşamını yitirmediğini, cinayete kurban gittiğini iddia etti

“ÜZERİNDE DENEDİLER”: Sonuna kadar uyuşturucu ve gençleri zehirleyen kişilere karşı savaşacağını söyleyen Mustafa Erkan, “Benim de annesinin de acısını dindirecek ne kaldı? Mücadele edeceğiz. Maalesef oğlumun üzerinde yeni bir uyuşturucu denediler” iddiasında bulundu

“BAŞKALARI DA VAR”: Olay gecesi Arda’nın yanında bulunan iki arkadaşının gözaltına aldığını ancak gözaltıma alınma nedenlerinin Arda’nın ölümünün ardındaki gizemi çözmek olmadığını kaydeden Erkan, olayla ilgili en az 3 kişi daha olduğunu söyledi. Erkan, “Benim oğlum ölmedi, öldürüldü. Bu çocuklar soruşturmaya alınsa diğer kişilere de ulaşabilirlerdi” dedi

“TELEFON KAYIP”: Erkan, ayrıca oğlunun cep telefonunun kayıp olduğunu ve bununla ilgili de polisin herhangi bir araştırma yapmadığını anlattı. Polisin olayı çözmek için telefonda görüşülen, mesajlaşılan numaraları da tespit etmesi gerektiğini savunan Mustafa Erkan, “Eğer olayı çözmek istiyorlarsa telefonu da bulmaları gerekir” dedi

Ceren ÖZBİL

Arda Erkan Lefkoşa’da bir araç içinde ölü bulunurken, bulgular uyuşturucuyu gösteriyor. Ancak, babası Mustafa Erkan, oğlunun basit bir uyuşturucu krizi ile öldüğüne inanmıyor.
Polis 26 yaşındaki Erkan’ın ölmeden bir süre önce Extacy, Bonzai ve alkol kullandığını tespit etti ve soruşturma kapsamında iki kişiyi gözaltına aldı. Polisin Arda Erkan’ın uyuşturucu krizine girmesi nedeniyle yaşamını yitirdiği şüphesi üzerinde durduğu biliniyor.

Arda Erkan’ın babası Mustafa Erkan ise oğluna zorla Extacy, Bonzai ve diğer maddeleri içeren tablet şeklinde bir uyuşturucu türü içirildiğini, oğlunun denek olarak kullanıldığını düşünüyor. Acılı baba ayrıca tutuklanan iki kişinin Arda’nın ölümüyle ilgili olarak tutuklanmadığını hatırlattı ve “Eğer polis bu olayı çözmek istese bu çocuklardan bilgi alabilirdi. Ancak bu çocuklar şartlı tahliye edildi” dedi.

“Arkadaş kurbanı oldu”

Oğlunun arkadaş çevresi sayesinde uyuşturucu ile tanıştığını anlatan acılı baba oğlunun bu kötü alışkanlıktan kurtulması için onu Türkiye’de bile tedaviye götürdü. Ancak yanlış arkadaşlar Arda’nın uyuşturucu bağımlılığından kurtulmasına müsaade etmedi. Mustafa Erkan o dönemleri şu şekilde anlattı:

“2006-2008 İngiltere’de okudu. 2008’de geri döndü. Burada Güney’de Avrupa Üniversitesi’nde başladı. Bonzai ile bundan sonraki dönemde tanışmaya başladı… Arkadaşları sayesinde başladı. Çevresinden dolayı alıştı. Bizde bazı önlemler aldık. Kısım kısım tedavi yaptırdık. Gel gitlerle toparladı işi. Sonuçta üniversiteyi bitiremeden ortamın etkisinde kalarak ben askere gideceğim dedi. Çok çalışan akıllı ve çevresi tarafından sevilen bir çocuktu. Akılsız bir çocuk değildi. Bu durumdan dolayı derslerinde gerileme oldu çalışamaz oldu.”

“Askerde ve cezaevinde uyuşturucu kullanmadı”

Arda Erkan’ın 2013-2014 yıllarında askerde olduğunu anlatan Mustafa Erkan, o esnada uyuşturucu ile ilgili bir davasının devam etmesi nedeniyle askerden çıkar çıkmaz davasının görüldüğünü ve 4 ay cezaevine gönderildiğini anlattı. Oğlunun cezaevi ve askerde uyuşturucu kullanmadığını anlatan baba, cezaevinde uyuşturucu bulmasının kolay olduğu halde Arda’nın yine de kullanmamayı seçtiğini belirtti.

“Yeniden o çevreye girmek zorunda kaldı”

Oğlunun cezaevinden çıkmasının ardından yeniden aynı çevreye girmek zorunda kaldığını kaydeden baba, o dönemde de oğlunun ot içtiğini bildiklerini ancak bunu uyuşturucudan kopmak için içtiğini bildikleri için göz yumduklarını belirtti. Mustafa Erkan, Arda’nın da kendilerine uyuşturucuyu tamamen bırakacağına ve bir iş bulup çalışmaya başlayacağına dair söz verdiğini anlattı.

“Polis farklı anlattı”

Oğlunun araçta ölü bulunmadan önce saat 21.00 sıralarından evden çıktığını ve bir arkadaşına seslenmek için yaşlı bir kadının evine girdiğini anlatan baba Erkan, o kadınında oğluna kimin çocuğu olduğunu sorduğunu ve öğrenince limonata ikramında bulunduğunu anlattı. Baba Erkan ardından oğlunun arkadaşlarını ve annesini arayarak “Burada herkes hap içiyor ama ben artık içmeyeceğim” diye konuştuğunu ifade etti. Acılı baba ancak polisin yaptığı açıklamada Arda’nın erken saatlerde alkol aldığı sarhoş gezdiği ve daha sonra uyuşturucu içmesi nedeniyle krize girdiği ve bu nedenle de yaşamını yitirdiğinin yer aldığını belirtti.

“Bu işin cinayet olduğunu ortaya çıkaracağım”

Erkan, oğlunun ölüm şeklinin cinayet olduğunu ve bunu ortaya çıkaracağını söyledi. Bu konuyla Narkotik ekiplerinin yeterince ilgilenmediğini kaydeden Erkan, “Bunun cinayet olduğunu ortaya çıkaracağım” dedi.

“Oğlumu denek olarak kullandılar”

Extacy, Bonzai ve diğer uyuşturucu maddeler içeren yeni bir tablet cinsi uyuşturtucu türü olduğunu kaydeden Erkan, bu tableti birilerinin zorla oğluna yutturduklarını ve Arda’yı denek olarak kullandıklarını iddia etti. Erkan ayrıca bu tablet türü uyuşturucunun dozajlarının farklı farklı araba markaları ile simgelendiğini ve polisin bunu bilmemesinin imkansız olduğunu kaydetti.

“Oğluma şiddet kullanıldı”

Oğlunun vücudundaki morlukların kriz geçirme esnasında oluşan morluklar olmayıp şiddet izi olduğunu iddia eden baba şu şekilde konuştu:

“Bu çocuk şiddet gördü. Zorla içirildi değimiz zaman, bir denek gibi kullanıldı dediğimiz zaman hayır dediler. Siz duygusal düşünürsünüz kriz anında başını vurdu duvarlara ondan dolayı morarıklıklar oldu. Ama bunların hiçbiri de mantıklı değil. Bu çocukların hepsinde uyuşturucu bulundu. Uyuşturucu krizinde olan bir çocuğu tutmak kolay değil. Burada üçüncü bir şahıs vardır ve satıcı da vardır, işin içinde. Bu çocuk içebilir, verse bile ifadelerinde diyebilirler de bu çocuktan aldım böyle bir şeyin doğruluk oranı ne kadar doğrudur. Bu çocuk vermişse nerden aldı o zaman. Bulsun Narkotik bulsun. Birini mi koruyor Narkotik. Görevi ne?..”

“Bu çocukları olay yerinden kim aldı”

Mustafa Erkan oğlunun “Beni bırakın” demesi üzerine arkadaşlarının onu bırakıp gittiğini söylediğini hatırlattı ve “Eğer oğlum bırakın gidin dediyse uyuşmuş vaziyette olan bu çocukları kim aldı. Olay yerine kim getirdi” diye sordu. Erkan şu ifadeleri kullandı:

“Bu çocuklar ayrıldı diyor oradan. Arda’nın beni bırakın demesi üzerine ayrıldık diyor. Bunlar uyuşmuş vaziyette nereye ayrıldılar. Kim aldı kendilerini. Üçüncü bir şahıs vardır bir zorlama vardır. Bir şiddet olayı söz konusudur. Kesinkes söylüyorum bunu ben… Bu polise de bir ihbardır. Bunun üçüncü bir şahsı vardır.”

“Deliler yok edildi”

Ayrıca telefonunda ortada olmadığını kaydeden Erkan, “Ortaya çıkacak ki bu bir tablet olayıdır” dedi. Erkan, Adli Tıp Uzmanı’nın da bu tableti ayırt etmesinin zor olduğunu belirtti ve Arda’nın bu uyuşturucu türlerini tek tek içmediğini kaydetti. Mustafa Erkan şu şekilde konuştu:

“Orada görgü tanığı kuruyemişçi vardı. O nasıl gördü Arda’yı. Onlar terk etti gitti. Kuruyemişçi görmüş. Demek ki doğru bilgi vermedi. Farklı ifadeleri vardır. Bunları polis es geçiyor gibi geliyor bana… Bir yerlerde bir şey var. Bu halkalara ben birleştiriyorum. Onların daha rahat birleştirmesi lazım... Çok daha rahat ulaşır Narkotik… Bu insanların ifadelerini aldılar bıraktılar. Zanlı olarak tutup da bunların ifadelerini almalıdırlar. Bunların sorgulamasını yaptılar mı? Kendi araştırmalarımla bunu buluyorum, çözüyorum. Telefon yok. Numaraları yok. Telefon numaralarının hala soruşturması açılmadı. Çocuğun atlet tişörtü yok üzerinde. Bunlar nerede… Hiçbiri bulunmadı. Bu bir cinayettir. Bunun satıcısı da oraya getirip götüreni de oraya bırakanı da hepsi yardımcıdır bu ölüme… Esnaf da dahil… Bu çocuğu gördüler. Gördüklerini ima ettiler. Bu çocuk buradaysa bırakamam. Ben olayı çözmek üzeriyim. İsterlerse ipucu veririm. Bu iş basında yayınlanacak bilecekler benim bildiğimi… Güvenim yoktur. Ben bu bilgileri polis ile de paylaşmak istiyorum. Ancak ulaşamadım. 24 saat benim telefonum açıktır diyen polislere 2 gün ulaşamadım. Narkotik hiçbir şekilde bizimle bağlantı kurmadı.”

“Bilerek saklıyorlar”

Özellikle Narkotik ekiplerine güveni olmadığını vurgulayan Erkan, “Özellikle Narkotik’e güvenim yoktur. Narkotik bunları biliyor. İstese ulaşır. Bana öyle bir his geldik ki bunları koruyorlar. Bir yerde kapatmak istiyorlar. Bu çocuk uyuşturucu içerdi bağımlıydı. İçti kriz geçirdi orada öldü. Bu kadar basit değildir. Hepsi sorumludur burada. Bu ülkenin kanayan yarasıdır. Bugün benim oğlum yarın başkasının oğlu bu duruma düşebilir” şeklinde konuştu.

“Ben oğlumu otopsi yapılmadan gördüm”

Mustafa Erkan, oğlu Arda Erkan’a otopsi yapılmadan önce milim milim incelediğini söyledi ve oğlunun vücudunda gördüğü izlerin çarpma ile olacak izler olmadığını belirtti. Baba Erkan şu şekilde konuştu:

“Bu doğrudan müdahaleli şiddet kullanılmış bir ölümdür. Darp çıkmaya bilir. Ben oğlumu otopsi yapılmadan gördüm. Milim milim inceledim çocuğumu. Çarpma ile olacak şeyler değildi. Eklem yerleri dudağı tepeden tırnağa yara bere içindeydi. O kadar hızlı tutma ne olacak. Bu çocuklar biliyor. Şu anda bu çocuklar mahkemeye çıkarılıp sadece uyuşturucu içmekten yargılanıyor adam öldürmek, ölüme yarımcı olmak da vardır bunun içinde. 4 saat bu çocuk arabada kaldı. Telefon kayıtları hala alınmadı. Kiminle konuştu, son aramada kimler vardı?. Bu çocuğun telefonu kayıtlı olduğuna göre bir ipucu var. Yapan biri almıştır.”

“Arabanın hangi tarafında olduğunu bile yanlış söylediler”

Polislerin verdiği bilginin bile kendi aralarında çeliştiğini kaydeden Mustafa Erkan, bazılarının Arda’nın arabanın direksiyon tarafında olduğunu bazılarının ise yan koltukta olduğunu söylediğini belirtti. “Narkotik inşallah bu işin içinden alnının akıyla çıkar” diyen baba Erkan, şu şekilde konuştu:

“Umarım yeni polis müdürü dirayetli durur ve bu işi çözer. Şimdiden kendisine başarılar dilerim. Umarım bu zor konuları başarır. Ayrıca bu mücadelemizde tüm örgütler bize destek verdi. Yanımızda olduklarını söyledi. Bu sorun tüm Kıbrıs’ın sorunudur. Ancak siyasiler bu olayla hiç ilgilenmedi. Koltuk kavgasına devam etti. Bu bir ülke sorunudur. Normal bir ölüm değildir. Bir başın sağ olsun bile demediler. Nerelerde olduğunu ve nerelerde gezdiğini hala daha söylemediler. Hala daha bu konularda açıklayıcı bilgi yoktur. Narkotikten birileri bu işi gizliyor mu?..”