Suna ERDEN 

Lefkoşa’da 7 Temmuz tarihinde aracında ölü olarak bulunan Arda Erkan’ın olay gecesi yanında iki değil üç kişinin olduğu ortaya çıktı. İlk etapta tutuklanan ve teminatla serbest bırakılan S.K ( E-17) ile Ş.Ö’nün (E-28) polise yalan ifade verdiğinin ortaya çıkması üzerine E. T.(E28), M.K.(E28) ve D.E.(E23) isimli yeni zanlılara ve 147 paket uyuşturucu maddeye ulaşıldı. Öte yandan Arda Erkan’ın kayıp cep telefonu da Marmara bölgesinde bir taşın altında bulunurken, zanlılar Özselmanoğlu ile Erol Tayfur’un telefonu sakladıkları belirtildi. Gözaltına alınan zanlılar dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak haklarında 2 gün tutuklama emri alındı. 

YALAN SÖYLEDİKLERİ ANLAŞILDI 

Elde edilen bilgilere göre, Arda Erkan’ın 7 Temmuz tarihinde aracında ölü olarak bulunmasının ardından yapılan soruşturmada olay gecesi Arda ile birlikte uyuşturucu kullandıkları tespit edilerek tutuklanan 17 yaşındaki S.K ile Ş.Ö’nün polise yalan ifade verdikleri ortaya çıktı. Soruşturma amaçlı 3 gün tutuklu kaldıktan sonra teminatla serbest bırakılan S.K ile Ş.Ö’nün yalanının polisin elde ettiği yeni bulgular ortaya çıkardı. 

OLAY GECESİ BİR KİŞİ DAHA VARDI 

Polis aldığı yeni ihbarları değerlendirerek S.K ile Ş.Ö’nün tekrar ifadesine başvurdu. Olay gecesi Arda Erkan’ın yanında iki zanlının yanı sıra E.T isimli zanlının da olduğu tespit edildi. Arda’nın araç içerisinde öldüğünü anlamaları üzerine daha önceden sabıkaları olduğu için zanlılar E.T ve Ö.Ş’nin Arda’yı hastaneye götürmekten çekindiği ve Arda’yı hastaneye S.K’nin götürdüğü belirtildi. 

O İKİ TANE İÇTİ ÖLMEDİ, ARDA BİR TANE İÇTİ ÖLDÜ! 

Arda Erkan’ın kayıp cep telefonunu Marmara bölgesinde bir taşın altında tespit eden polis, zanlı Ö.Ş ile E.T’nin Arda’nın cep telefonunu birlikte saklamaya karar verdiklerini ve taşın altına gizlediklerini belirledi. Telefon teknik incelemeye alınırken, ikinci kez polise ifade veren zanlı Ş.Ö’nün zanlı D.E’den 3 adet uyuşturucu hap aldığını ikisini kendisi birini de Arda’nın içtiğini itiraf ettiği öğrenildi. 

İtiraf üzerinde zanlı D.E ve suçla bağlantılı olduğu tespit edilen M.K de gözaltına alındı. Zanlı D.E’nin ise polise verdiği ifadede hapları 6 adet olarak M.K’den aldığını itiraf ettiği belirtildi. Yine olay gecesi E.T’nin bir adet sarma sigara içerisindeki “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi S.K ,Ö.Ş,D.E ve Arda Erkan ile birlikte içtiği öğrenildi. 

SAKLADIKLARI YERİ SÖYLEDİLER 

Polise ikinci kez ifade veren zanlı S.K’nin ise zanlılar E.T ve M.K ile Taşkent bölgesinde bir araziye uyuşturucu sakladıklarını itiraf ettiği bilgisi elde edilirken, polis ifade üzerine yaptığı araştırmada Taşkent ovalarında zanlılar tarafından koyulmuş 441 gram ağırlığında147 paket uyuşturucu madde ele geçirdi. 
Zanlılar dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılıp haklarında iki gün tutuklama emri alınırken, ele geçirilen 147 paket uyuşturucu basına sergilendi.