Duygu Alan

Hamitköy’de geçen hafta pazartesi günü 2’nci kattaki bir eve klima takarken dengesini kaybederek aşağı düşmesi sonucu yaralanıp, hastaneye kaldırılan 32 yaşındaki Mümtaz Mansuroğlu, önceki gün hayata gözlerini yumdu.

Belinde kırık olduğu gerekçesi ile kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde ameliyat edilen daha sonra normal serviste tedavilerine devam edilen Mansuroğlu, pazar günü öğleden sonra fenalaştı.

Mansuroğlu, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

“Şiddetli baş ağrısı vardı”

Ailesi, Mümtaz Mansuroğlu’nun ameliyattan sonra sürekli olarak şiddetli baş ağrısı çektiğini ancak baş ağrısının neden kaynaklandığını tespit etmek amacı ile Mümtaz Mansuroğlu’na herhangi bir tetkik yapılmadığını, hemşirelerin ağrı kesicilerle ağrıyı dindirmeye çalıştıklarını iddia etti.

“Nöbetçi doktor hastanede değildi”

Baba Mansuroğlu, ameliyattan sonra normal serviste tedavisine devam edilen oğlu Mümtaz Mansuroğlu’nun pazar günü öğleden sonra fenalaştığını, o esnada nöbetçi doktorun hastanede olmamasından ötürü oğluna hemşirelerin müdahale ettiğini öne sürdü.

Babası, yapılan müdahalenin ardından yoğun bakım servisine alınan Mümtaz Mansuroğlu’nun aynı gün yaşamını yitirdiğini belirtti.

“İhmal varsa gereği yapılsın”

Mümtaz Mansuroğlu’nun ölümüne ilişkin bir doktor ya da hemşire ihmali olup olmadığının araştırılmasını isteyen baba Mansuroğlu, “Eğer evladımın ölümünde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık ekiplerinin ihmali varsa gereğinin yapılmasını istiyoruz. Lütfen gerekli araştırma yapılsın” diye konuştu.

Ailesi, yapılan otopsi sonucunda Mümtaz Mansuroğlu’nun ölüm nedeninin “Kan pıhtılaşması” olarak açıklandığını kaydetti.

Ardında 2 yetim bıraktı

Mümtaz Mansuroğlu, evli ve iki çocuk babasıydı. Aslen Hataylı olan 32 yaşındaki Mümtaz Mansuroğlu, ailesini memlekette bırakıp ekmek parası kazanmak için KKTC’ye gelmiş, burada iş bulduktan sonra da ailesini yanına almıştı.

Mansuroğlu, geçen hafta Pazartesi günü geçirdiği iş kazası sonucu kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde önceki gün öğleden sonra yaşamını yitirdi.