İki yıldır inşaatı devam eden Kuzey Kıbrıs Arıcılık Kooperatif  binası Güzelyurt’ta açıldı. 

Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, açılış törenine  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi katkıları ile tamamlanan tesisle küçük üreticinin balı değerlendirilecek.

Açılışta konuşma yapan Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği Başkanı Kırata Kasapoğlu, projenin hayata geçirilmesi için emeği geçen herkese tesekkür etti.  “Türkiye Cumhuriyeti’nin yaptığı katkılar arıcılık sektörünün gelişmesi ve büyümesine büyük fayda sağlamıştır” diyen Kasapoğlu, koperatifleşme sürecinin  başarılması içinTarım Bakanlığı’nın desteğinin artarak devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği’nin başarılı çalışmaları neticesinde olması gerektiği gibi Kıbrıs’ta da arıcılık önemli bir sector haline gelmiştir” diyen Kasapoğlu, “Ülkemizin balının yeşil hat tüzüğü üzerinden pazarlanması sağlanacak, ülkemize katma değer kazandıracak ve yeni istihdam olanakları sağlanacaktır”dedi.

“Doğa arıcılığın hammaddesidir” diyen Kasapoğlu, tarım ilaçlarının arıcılık sektörünü tehtit ettiğini, tarımın bütün paydaşlarının çıkarlarının ortak olduğunu vurguladı.

Açılışta katkılarından dolayı Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu temsilen Emirali Deveci’ye plaketi birlik başkanı Kırata Kasapoğlu tarafından verildi. 

Ayrıca katkılarından dolayı Uzman Müşavir Nebi Çelik’e plaketini Birlik Mali Sekreteri Hasan Kozok verdi. Daha sonar Arıcılık Sektörüne emeği geçenlere plaketleri takdim edildi ve prokotokol ile beraber açılış kurdelesi kesildi.