Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği ve Değirmenlik Çevreve Tanıtma Derneği ortaklığında yürütülen "Honey, Save, Love: Bee-Savvy (Balı, Koru, Sev)" adlı projenin bölgesel arıcılık eğitim dizilerinin ilki 8 Ağustos Pazartesi günü, Lefkoşa’da Tarım Bakanlığı konferans salonunda başlıyor.

Arıcılar Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, yapılan ihtiyaç anket ve danışmanlık araştırması ve arıcılardan alınan geribildirim sonucunda düzenlenen eğitimler, yerli ve yabancı eğitimciler tarafından birer gün olmak üzere toplam beş bölgede yürütülecek.

Bir tam gün sürecek eğitimler sabah 09:00’da başlayıp akşam 18:30’de sona erecek ve yerli arı ırklarının korunması, balın işlenmesi ve saklanması, Avrupa Komisyonu bal analizi sonuçları, arıcılık kayıt sistemi uygulaması, bal odaları standartları ve hijyen kuralları, modern arıcılık teknikleri ve arı hastalıkları konularını içerecek.

Biyolojik çeşitlilik, ekosistemlerin korunması ve toplum yararı için sürdürülebilir çevre ve arıcılık uygulamaları ve politikalarını iyileştirmenin önemine vurgulayan; “Balı, Koru, Sev Projesi” 2 yıl boyunca çeşitli eğitim, farkındalık yaratma faaliyetleri ve yarışmaların yanında organik ilaçlama ve bal ormanı oluşturma gibi faaliyetler yürütecek.

Birinci dizi bölgesel eğitimler, 8 Ağustos Pazartesi günü Lefkoşa’da Tarım Bakanlığı konferans salonundaki eğitimin ardından 2- 9 Ağustos Salı günü Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi, 3- 10 Ağustos Çarşamba günü Girne Milli Arşiv, 4-11 Ağustos Perşembe günü Mağusa R. R. Denktaş Kültür Sarayı ve son olarak 5- 12 Ağustos Cuma günü İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde tekrarlanacak.

Eğitimler ücretsiz olacak, katılımcılara izaz ikram sunulacak. Tüm kayıtlı arıcılara ve arıcılık ile ilgilenen her kese açık olan eğitimlerle ilgili daha fazla bilgi ve kayıt için Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği’ne telefon veya e-mail yoluyla ile ulaşabilecek.

 

1470231044.jpg