Arif Hasan Tahsin Tarih ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığına Güven Varoğlu getirildi.

Vakıf açıklamasına göre, 12 Aralık 2012’de yaşamını yitiren, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) kurucularından eğitimci, yazar, gazeteci Arif Hasan Tahsin'in gönüllerde yaşatılması, ülkenin yeniden birleşmesi ve barış yolunda verdiği mücadelenin anlatılarak gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlayan "Arif Hasan Tahsin Tarih ve Kültür Vakfı”nın Mütevelli Heyeti toplanarak aşağıdaki şekilde görev dağılımı yaptı.

Başkan Güven Varoğlu, Asbaşkan Hikmet Olgaçer, Basın-Yayın Sorumlusu Ali Kişmir, Faal Üyeler Şener Elcil ve Besim Baysal.

VAROĞLU

Başkan Güven Varoğlu ilk açıklamasında, Arif Hasan Tahsin’in sadece Kıbrıs Türk toplumu için değil tüm “Kıbrıslılar” için çok önemli hizmetler veren gerçek bir Kıbrıs sevdalısı olduğunu kaydetti.

Varoğlu, Kıbrıs Türk toplumunun varoluş mücadelesine asker olarak koyduğu katkılar yanında politikacı, eğitimci, gazeteci ve yazar olarak da ülkenin yeniden birleşmesi ve tüm “Kıbrıslıların” ortak vatanlarında barış içinde yaşaması için önemli katkılar koyan Tahsin’in topluma baskı ve şiddet uygulandığı günlerde bile arkadaşları ile birlikte yılmadan mücadele ettiğini ifade etti.

“Arif Hoca” isminin haksızlığa, yalana ve baskıya karşı mücadelenin, doğrunun ve cesaretin sembolü olduğunu da dile getiren Varoğlu, Arif Hoca'nın bu anlamda yaşatılması, kitaplarının basılması, çoğaltılması, yapılacak çeşitli etkinliklerle anılmasının Mütevelli Heyetinin görevleri arasında olacağını belirtti.

Bu bağlamda Arif Hoca’nın anılması ile ilgili olarak katkıda bulunmak isteyen değişik görüşlere her zaman açık olacaklarını ifade eden Varoğlu, bundan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Varoğlu, böylesine önemli bir görevin şahsına tevdi edilmesini uygun gören Mütevelli Heyeti'ndeki arkadaşlarına ve Arif Hoca'nın ailesine teşekkür ettiğini belirtti.