Yeni Doğuş Harekati (YDH) Sözcüsü Prof. Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, muhalefet partisinden bir milletvekilinin müzakere masasında yer aldığı ortamda, hükümet temsilcisine de yer vermesi gerektiğini savundu.

Arıklı yaptığı açıklamada, müzakerelerin oldukça önemli ve hassas konular üzerinde yürütüleceği bir aşamada, hükümetin masada temsil edilme talebinin son derece yerinde ve anlaşılabilir olduğunu ileri sürerek, bu aşamada Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Hükümet veya Dışişleri temsilcisinin masada bulunmasına karşı çıkmasını anlamanın zor olduğu gibi, ileri sürdüğü gerekçenin de tatminkar olmadığını iddia etti.

Arıklı konuyla ilgili şunları ifade etti:

“Bizler bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yanında olmak ve onun masada elini güçlendirmek gerektiğinin farkındayız. Sayın Cumhurbaşkanı da müzakere masasında en azından Hükümet temsilcisine de yer vererek toplumu kucaklama mesajı vermelidir. Aksi takdirde bir çok kişide kapalı kapılar ardında toplumdan saklanılan bir şeyler olduğu düşüncesi yaygınlaşacaktır. Sayın Cumhurbaşkanından bu konudaki düşüncesini bir kez daha gözden geçirmesini talep ediyoruz.”